Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt.
András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat délelőtt.
Jelenleg folyik azoknak a férfiaknak az elszámoltatása, akiknél a kerékpárt megtalálták - adja hírül az MTI.
Frissítés: a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye:
Egy japán állampolgárságú férfi kerékpárját lopta el ismeretlen tettes 2014. január 16-a 17 óra és 2014. január 17-e 14 óra 30 perc körüli időben egy Budapest VII., Kertész utcai lakóház udvaráról. Az ismeretlen tettes a német gyártmányú, összecsukható bicikli biztonsági zárját levágta, a lakatot a helyszínen hagyta, a járművet eltulajdonította.
A sértett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ellopott kerékpárok megtalálása érdekében létrehozott Bikesafe oldalán regisztrált. A honlapon feltüntetett fényképek alapján egy budapesti lakos 2014. január 25-én tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetőjét, hogy a járművet a Budapest XVII., Madárdomb köznél található piacon látta. Az őrnagy azonnal értesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik a "Bakancsos piacon" megjelentek és egy gépkocsihoz támasztva megtalálták a kerékpárt.
Az árus elmondta a rendőröknek, hogy most vásárolta a kerékpárt egy másik árustól. A biciklit értékesítő férfi tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy ő egy számára ismeretlen személlyel cserélte el a biciklit a Budapest VIII., Mátyás téri piacon.
A két férfi kihallgatása folyamatban van, a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság épületében visszakapta kerékpárját.
Zoom
2. frissítés: végül jó élménnyé vált
Az árus 20 ezer forintért akarta eladni a biciklit.
A japán férfiben a történtek miatt nincs harag, nagyon örül, hogy meglett a kerékpár. Mint mondta, először azt gondolta, nem kellett volna idejönnie, de miután elhatározta, nem adja fel, és megtalálja a biciklijét, olyan sok mindenkitől kapott segítséget, hogy végül jó élménnyé vált számára az itt tartózkodás.
Yoshihiro Shimada most nyugodt körülmények között szeretné eltölteni azt az előre betervezett egy hetet. Az elmúlt napok havazásai miatt úgy döntött, hogy repülővel megy tovább Egyiptomba, ahol újra nyeregbe pattan, és Ázsián keresztül teker el Koreáig.
(Híradó)