Fegyelmi büntetésként írásbeli figyelmeztetést kapott a Hazatérés templomában a Horthy-szobor november 3-i avatásán történtek miatt Hegedűs Loránt lelkész a Budapest-Északi Református Egyházmegye bíróságától pénteken.
(MTI)
Frissítés: bár "súlyos a fegyelmi vétség", jobbnak látták nem teljesíteni a bűnözővédő jogtanácsos követelését, ami palástvesztés lett volna:
2. frissítés: Hegedűs Loránt nyilatkozata:
3. frissítés: Hegedűs Loránt közleménye:
A mai napon a Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága a 2013. november 3-án, a Hazatérés Temploma alapkőletételének 75. évfordulóján tartott ünnepi megemlékező és hálaadó istentiszteletünkön elmondott igehirdetésem alapján írásbeli megrovásban részesített.
Az ítélethirdetéskor kézhez vett írásos indoklás elképesztő módon veszi védelmébe a templom előtt őrjöngő posztkommunista-hitgyülekezetes csürhét, miközben engem szeretetlen ítélkezéssel, s annak részeként antiszemita és pártpolitikai felhangú provokatív megnyilvánulásokkal vádol.
Az ítélet ellen fellebbezek.
Ezúton szeretnék köszönetet nyilvánítani azoknak, akik kiálltak mellettem az egész kettős mércét demonstráló eljárás alatt, kivált dr. Nemes Árpád ügyvédemnek, dr. Borbély Andrea és dr. Szabó Edit ügyvédnőknek, a mellettem tanúskodóknak, gondnokaimnak és presbitereimnek, egész gyülekezetemnek és családomnak, minden jóérzésű magyar embernek, közösségnek, szervezetnek és hírportálnak.
Ezúton hívom és várom minden magyar Testvéremet most vasárnap délelőtt 10 órára a Hazatérés Templomába, a kárpátaljai magyar és ruszin testvéreinkkel szolidaritást vállaló istentiszteletünkre.
„Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk? Senki nincsen, bizonyára nincsen!” /Bethlen Gábor/
Budapest, 2014. március 7.
ifj. Hegedűs Loránt
lelkész
4. frissítés: Gaudi-Nagy Tamás: Megbukott a koncepciós vád: a Nemzet tiszteletesét nem merték elmozdítani
Szívet melengető, lelkesítő érzés volt ma a több tucat derék hazafival és gyülekezeti taggal együtt átélni az általam nagyra tisztelt és becsült (ez kölcsönös) Hegedűs Lóránt tiszteletes fegyelmi eljárása keretében tartott tárgyalást, ahol kihirdették a döntést. Ennyi jó emberrel egyszerre ritkán találkozni, ehhez ilyen alkalmak kellenek. A termet, a körfolyosót és a lépcsőházat megtöltötte a magyarságáért és tiszteleteséért kiálló magunkfajta emberek derűs, erős és szolidáris közössége. Teljesen egyértelmű, hogy az irtózatos erejű szolidáris kiállás és persze a védekezés meggyőző ereje hatására a vérügyészi szerepet játszó "keresztyén" vádló palástvesztési indítványa elbukott és csupán írásbeli megrovást kapott a Nemzet tiszteletese.
Mivel a Kormányzó Úr mellszobrának felavatása értékes tett volt és az ennek kapcsán cionista csőcselék fenyegetése árnyékában tartott istentiszteleten semmi egyházi törvényeket sértő esemény nem történt, ezért értelemszerű, hogy a felmentésért fellebbezni indokolt. Megdöbbentő, hogy szemem láttára történt, hogy a Hír 24 Portál videósa nyomdafestéket nem tűrő káromkodással illette képviselőtársamat Hegedűs Enikőt, majd kamerájával a szűk helyen forgolódva fejbe vágta a Hegedűs házaspárt legkisebb lányát. Büszke vagyok a Hazatérés templom összetartó és erős gyülekezetére, s arra, hogy sikerült jelenlétükben az ítélethirdetést követően a Kálvin téren arra rávennem a magáról megfeledkezett médiamunkást, hogy nyilvánosan elnézését kérjen és megkövesse Enikőt, aki ezt jó keresztény módjára elfogadta, de utána biztatásomra saját érdekében távozott az illető. Fontosnak tartottam közölni vele: örüljön, hogy ilyen nemes lelkű és jóakaratú közösség körében követte el tettét, mert más közegben nem biztos, hogy élve távozott volna. Meghökkenve rám nézett és végül csak jobbnak látta távozni, miután egyre többen figyelmezették arra, hogy lejárt az ideje a magyar emberek módszeres és céltudatos, következmények nélküli megalázásának. Az összegyűlt magyar közösség előtt meggyőződéssel jelenthettem ki, hogy a mai döntés Lóri ügyében győzelem volt, és lépésenként ilyen elszántan, összefogva fogjuk visszavenni hazánkat. Arra kértem mindenkit, hogy ezzel az elszántsággal és létszámmal jöjjön el mindenki az ellenem indult ügyvédi kamarai fegyelmi eljárásban (Gaudi több büntetést kapott, mint Tisza Istvánné és Gaudi-Nagy Tamás állásfoglalása a védői munkája miatt az ellene gerjesztett hisztériáról és a tisztázó védői kérdés feltételéről - válasz a mixonline.hu megkeresésére) amelyet a köztiszteletben álló, szintén a Hazatérés templom gyülekezetéhez tartozó gróf Tisza Istvánné elleni koncepciós perben kifejtett védői munkám miatt indítottak ellenem a zsidók hisztériájának hatására nyilvánvalóan alaptalanul. Egyöntetű biztatást kaptam, ha lesz tárgyalásom egy emberként ott lesz mindenki! Ezúton gratulálok Lórinak és Enikőnek a kemény helytállásért, a Kormányzó Úr szobrának felállításáért, és Nemes Árpád ügyvéd kollégának, aki nemzeti jogvédő felkészültséggel és eredményességgel végezte munkáját!
Büszke vagyok a Hazatérés templom példamutatóan összetartó és erős gyülekezetére, a hazánk visszaszerzését célzó szabadságharcban mindenkire szükség van, mert az ország hódítás egyre agresszívebben zajlik és nekünk csak ez ellenállás marad, nincs más választásunk!
(Forrás: Gaudi-Nagy Tamás honlapja)
Korábban írtuk: