Nőnap alkalmából jelentette be újságíróknak a jobbikos Staudt Gábor, hogy megkérte a kedvese kezét. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt is elmondta, hogy a Jobbik fontosnak tartja a házasság intézményének és a családnak a megerősítését.
Zoom
A politikus indoklása szerint sok esetben a nők már megházasodnának, de a férfiaknak nincs bátorságuk megkérni társuk kezét, ezért e lánykéréssel őket akarja erre buzdítani. Hozzátette: kedvese igent mondott.
Staudt Gábor beszélt arról is, hogy a Jobbik a házasságot és a családot fontos, a társadalom szempontjából alapvető értéknek tekinti, olyannak, amely a magyar nemzet egyetlen túlélési lehetőségét jelentheti.
Hozzátette: az adatok szerint az Orbán-kormány alatt nem lassult le, hanem ugyanolyan mértékben csökkent az élve születések száma, mint korábban.
A jobbikos képviselő szerint "valami nagyon rossz irányba megy", ennek egyik oka pedig "a trendivé tett" liberális világkép. A Jobbik szerint ha a hagyományos családmodellt, a házasságot, a nők és a férfiak egyenrangú, partneri szerepeit és a biztos családi hátteret meg tudják erősíteni, akkor több gyermek fog születni Magyarországon.
(MTI)