Négy éve forr a harag Ekker Tiborban. A tényői családirtóként elkönyvelt Sz. Kolos nevelőapja most kipakolt a Borsnak. Azt állítja: semmi sem igaz abból, amit a sokkoló üggyel kapcsolatban a hatóságok nyilvánosságra hoztak.

Gyásznap március 15-e Ekker Tibor és felesége számára. Négy éve ezen a napon vesztették el fiukat, menyüket és két gyönyörű unokájukat. A hivatalos rendőrségi verzió szerint Sz. Kolos egy baltával végzett nejével, Virággal, majd lesújtott az ötéves Blankára és a nyolcesztendős Ajnára is. Ezután összeszurkálta magát, végül beindított egy motoros fűrészt, és elvágta vele a saját torkát. Ekker Tibor azonban úgy véli: elképzelhetetlen, hogy Kolos valaha is bántotta volna a szeretteit. A férfi eddig sosem közölt információkat árult el a lapnak - és próbáljunk ne a látnokos badarságra figyelni (végtelenül elkesederedett emberek reménységei), hanem arra, amit mi már többször megírtunk, idézet egy korábbi olvasói levélből:
Egy sebész ismerősöm elmondta, hogy a kórházukban dolgozó patológus kollégáival kielemezték a tényői híreket, és a következőkre jutottak: tételezzük fel, hogy egy ember képes baltával kiirtani két kislányát és feleségét, tehát elborult az elméje. Ebben az esetben az még elképzelhető, hogy többször mellkason szúrja magát, az is elképzelhető, hogy ezek után felvágja a csuklóján az ereket, de amiről ezek után szólnak a hírek, az elképzelhetetlen.

Amennyiben valaki többször mellkason szúrta magát, az nem fog vigyázni, mikor az ereit vágja föl, bizonyosan megsérti a csuklóját mozgató izmokat és inakat is. Az elképzelhető, hogy nem érzi a fájdalmat, mert a szervezet által beindított vészreakciók blokkolják a fájdalomérzetet, de az elképzelhetetlen, hogy ezek után beindít egy benzinmotoros fűrészt.

A fűrész beindításához nemcsak egy meghatározott műveleti sorrendet kell betartania, de az átvágott izmokkal, inakkal lehetetlen megtartani a berántáshoz. Arról nem is beszélve, hogy a vér minden bizonnyal ráfolyna a fűrészre, síkossá téve azt.

Ez akkor is megnehezítené a berántást, ha nem lenne sérült a keze. A továbbiakban vázolt események pedig a teljes képtelenség határát igen csak átlépik. A rendőrség szerint a motoros fűrésszel először elvágta a lábát, majd fejéhez emelte, de a koponyáját nem tudta átfűrészelni, de ezek után van annyi ereje, hogy elvágja vele saját torkát. Akik láttak már láncfűrésszel okozott lábsebeket, azok tudják, hogy iszonyatos roncsolást végez. A láb bármely részét találja el, szinte bizonyosan a földre kerül a sérült.

Itt a hivatalos verzió szerint szét akarta fűrészelni a fejét, majd végül a torkát sikerült felvágnia.

Az orvosok véleménye szerint, a hírekben közölt információk alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az önkezűség kizárható!
És egy rövid idézet a Bors egy korábbi cikkéből:
A legfurcsább azonban mégis az, hogyan tudta beindítani az előzőleg többször szíven szúrt és ereit felvágó apa a láncfűrészt. Egy név nélkül nyilatkozó műszaki szakember szerint ez lehetetlen.
– A motoros láncfűrészt nem lehet egyetlen gombnyomással elindítani. Először be kell kapcsolni, majd a láncféket ki kell oldani, utána a szívatót rá kell adni, végül be kell rántani, amihez nagy erő szükséges. Még egy jó fizikai állapotú emberrel is előfordul, hogy csak sokadszor sikerül – szögezte le a szakértő.
További adalék, hogy Tényő a súlyosan cigányfertőzött Győrszemere szomszédságában van, a ház pedig, ahol a tragédia történt, a falu legszélén fekszik - de persze csakis családirtásról és öngyilkosságról lehet beszélni, gondoljunk csak bele, milyen folyamatokat váltana ki a már amúgy is torkig lévő társadalomból, ha kiderülne a valódi elkövetők kiléte...
Beszélgetés Ekker Tiborral, Sz. Kolos nevelőapjával:
- Igaz, hogy önök panasszal éltek a nyomozás lezárása ellen?
- Igen, meglátásunk szerint számos olyan körülmény akadt, amelyekre a rendőrség nem fektetett kellő hangsúlyt. Azt a motoros fűrészt én vásároltam Kolosnak. Bizton állíthatom: ember nincs, aki azt a gépet összeszurkált testtel, fél kézzel beindítsa. Ráadásul a helyszínelők kikapcsolt állapotban találták meg a fűrészt, Kolos aligha lett volna képes holtában leállítani. Kolos tehetséges belsőépítész volt, de nem éltek jó anyagi körülmények között, a házukat is hitel terhelte. Nem sokkal a haláluk előtt négymillió forintot adtam nekik kölcsön. Ez a pénz szőrén-szálán eltűnt. Kérdem én: hová lett? Ők nem költötték el. Semmit sem vettek a gyilkosságot megelőzően.

- Mit gondol Kolos állítólagos pszichiátriai problémáiról?
- Jártak pszichológusnál a feleségével, de Kolos sosem állt kezelés alatt, nem tudom, honnan veszik, hogy beteg volt. Sosem volt ingerült, kifejezetten elfogadó ember volt. Igaz, a problémáit inkább nem mutatta a külvilágnak, azt magába fojtotta.
- Ön szerint ki lehet a gyilkos?
- Én személyt vagy személyeket nem tudok megnevezni, nem vagyok nyomozó. Csupán irányokat tudok mutatni, amelyeket nem vizsgáltak kellő alapossággal. Ötven kérdést fogalmaztam meg a rendőrségnek, egyre sem tudtak válaszolni nekem. És a helyszínelést sem végezték el példásan. Hetekkel a gyilkosság után találtunk egy véres kést.
- Kolos és a felesége jó házasságban éltek?
- Gyerekkoruk óta ismerték egymást, ráadásul a szakmájuk, az érdeklődési körük is ugyanaz volt. Szerették egymást, és a gyilkosság előtt már egy harmadik gyermek vállalásán gondolkodtak. Csak később tudtam meg, hogy a kicsi talán már útban is volt, Virág egy ismerősének elmondta, hogy úgy érzi, áldott állapotban van. Kolos pedig a feleségemnek tett célzásokat arra, hogy bővülhet a család. Ennek a tragédiának nem négy, hanem öt áldozata van.
- Fel lehet dolgozni egy ilyen szörnyűséget?
- Soha. A feleségem hirtelen 15 évet öregedett. És én is fiamként szerettem Kolost, 13 éves kora óta neveltem őt.

- Ki él most a tényői házban?
- Kolos testvére és a családja. Három gyermekük van, és most várják a negyediket. A napokban fog megszületni az unokám. Én úgy érzem, éppen március 15-én.
- Igaz, hogy önök még látnokhoz is fordultak?
- Egy győri látnok azt mondta, hogy a tettes hátulról ment be a házba, és végzett Kolosékkal. Egy kecskeméti látnok pedig egy éve keresett meg minket, és azt mondta, hogy Kolos odaátról üzeni nekünk: higgyünk benne, nem ő követte el ezt a szörnyűséget.
A nyomozás megállapításai szerint 2010. március 15-én Sz. Kolos egy baltával lemészárolta feleségét, Virágot, majd két kislányát is megölte. Végül egy láncfűrésszel saját életét is kioltotta. A hivatalos szakértői vélemények kizárták, hogy egy idegen személy végzett a családdal. A legfőbb bizonyítékkal a hemogenetikai vizsgálat szolgált, sem a baltán, sem a láncfűrészen nem találtak idegentől származó DNS-t. A műszaki szakértő is megerősítette a rendőrség verzióját, szerinte Sz. Kolos működtethette úgy a láncfűrészt, hogy az saját halálát okozza. Az igazságügyi orvos szakértő is bizonyítottnak látja, hogy a sérüléseket a férfi ejtette családtagjain, majd egy késsel többször a saját testébe döfött, mert úgymond "a szúrások iránya és erőssége kizárja az idegenkezűséget".

Vajon miért ez a sok kés, ha csak egy elkövető volt?...
"Lelkiismeretes nyomozás"
Kocsis Tünde alezredes, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrszóvivő megerősítette: Sz. Kolos hozzátartozói panasszal éltek a nyomozás lezárásával szemben. A rendőrség azonban "minden lehetséges nyomot megvizsgált", és "kétséget kizáróan bizonyítottnak találta", hogy Sz. Kolos végzett a családjával és magával.
(Kuruc.info - Bors nyomán)
Korábban írtuk: