Nem lehet büntetlenül packázni a terrorelhárítókkal. Bajusz Ferenc rendőr őrnagy, a VIII. kerületi körzeti megbízottak főnöke, alosztályvezető megtette, és rá is fázott. A rendőrtiszt még 2011-ben fakadt ki Facebook-oldalán.

Bajusz Ferencet azért bocsátották el, mert kommentjei állítólag nem méltók hivatásához
Egy amolyan nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak. Akkor nagy botrány kerekedett az ügyből, Bajusznak bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától. Úgy tűnt, a botrány lecsillapodott, nemrég mégis kirúgták a rendőrségtől az őrnagyot, aki munkáját felettesei legnagyobb megelégedésére végezte.
Bajusz Ferenc ellen méltatlansági vizsgálat indult, és mert munkájába nem lehetett belekötni, azt vizsgálták, civilben méltóan viselkedik-e hivatásához. Az eredmény az lett, hogy nem.
– Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat. Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet.
Méltatlanság, ami itt velem történt – nyilatkozta Bajusz Ferenc, aki több veszélyes bűnözőt elfogott már a VIII. kerületben szolgálatteljesítés közben. Ezt azonban ebben az eljárásban nem vették figyelembe.
Az őrnagy a kérdéses bejegyzésekről nem akart beszélni, de úgy tudni, hogy az egyik egy buzifelvonuláson készült fotóval volt kapcsolatos. Bajusz az egyike volt az erkölcsficamot biztosító rendőröknek. Egy ismerőse viccelődve kérdezte tőle, mit keres ott, mire az őrnagy azt válaszolta, a kamionon már nem volt hely. Egy másik bejegyzésben pedig az olvasható, "túl meleg volt a helyzet".
A Blikk kérdéseit elküldte az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletére is, de az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvényre hivatkozva megtagadták a választ.
(Blikk nyomán)