A parlamentbe jutott pártok elnökei közül Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Vona Gábor emlékezett meg a Facebook-oldalán a húsvétról. A kereszténydemokrata pártszövetség egyik politikai erejének első embere sem gondolt a Facebook-hívekre e napon.
A legnagyobb frakcióval, Facebook-rajongótáborral (311 ezer lájkkal), valamint hatalommal rendelkező Orbán Viktor - bár mostanában egyre tudatosabban használja a közösségi oldalt -, nem posztolt semmit húsvét alkalmával. A KDNP-elnök, akinek elég kicsi az FB-tábora (5582) úgyszintén elfelejtette e platformot – mondjuk, ő nem is híres a "Fácse" szétkommenteléséről.
A 222 ezer lájkos Mesterházy Attila utoljára csütörtökön osztotta meg ironikus megjegyzéssel az Index cikkét arról, hogy beindul a Magyar Krónika. Az LMP-vezér, Schiffer András is régen posztolt.

Húsvét Vonáéknál
A legbőbeszédűbb a (261 ezres FB-táborral rendelkező) legnépszerűbb ellenzéki politikus, a Jobbik-elnök, Vona Gábor volt, aki beszámolt arról, hogy harmadszor csinálta végig a 40 napos böjtöt. ”Ma este Gyöngyösön a szüleim által töltött sült kolbásszal törtem meg a másfél hónapos önmegtartóztatást. A kolbász után pedig a feleségem házi tiramisujával ünnepeltünk. Sajnos az illatokat és az ízeket nem tudom megosztani, de mindenképpen megérte ennyit várni. Ezúton is kívánok mindenkinek áldott húsvétot!” – olvasható a bejegyzésben.
Az Együtt-PM elnöke, Bajnai Gordon (131 ezer rajongó) egy két tojást ábrázoló fotóval, a liberális Fodor Gábor (23 ezer rajongó) csak egy mondattal kívánt "kellemes" húsvéti ünnepeket.
Gyurcsány Ferenc (104 ezer rajongó) viszont azt írja, hogy „Nyuszi fiú és nyuszi lány flörtöl egymással a petúniáim előtt:)) nyugodt két napot!”, s mindezt egy fotóval be is bizonyítja.

(HVG nyomán)