Soha nem látott helyzettel szembesült a rendőrség, mert sem a rendőrorvosok, sem a patológusok nem tudták megállapítani Welsz Tamás halálának az okát – értesült a Velvet.
A Welsz-történet csaknem minden nap újabb és újabb meglepő fejleményeket hoz. Kedden írta meg az Index, hogy az Interpol által is körözött Welsz ellen 715 milliós adócsalás miatt is folyt nyomozás, illetve mégsem vették őrizetbe Welsz élettársát.
A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a hírhedtté vált vállalkozó holttestét ezen a héten kiadják a családnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hatóságok kiállítják Welsz Tamás halotti bizonyítványát, a családja pedig elkísérheti utolsó útjára.
A Velvet úgy értesült, minden eddig megjelent, Welsz öngyilkosságával kapcsolatos hír téves.
Azt, hogy a vállalkozó öngyilkos lett, többé-kevésbé a rendőrség és az ügyészség is tényként kezeli. Tévesek azonban azok az eddigi sajtóhírek, amelyek arról számoltak be, hogy Welsz milyen szert vett be.
A lap egy az ügyet jól ismerő forrása azt állítja: senki nem tudja, milyen kémiai összetételű anyag okozta Welsz halálát: az orvosoknak nem sikerült megállapítani a halál okát.
A boncolás eredménye azt bebizonyította, hogy nem volt például infarktusa, nem kapott agyvérzést, tehát nem szervi elégtelenségben hunyt el. Egyetlen mondat a szakvélemény: összeomlott a keringése.
A forrás szerint, aki ismeri az orvosi szakvélemény tartalmát, semmilyen toxikus anyagot nem mutattak ki Welsz szervezetében. Ami még nem lenne olyan rendkívüli, hiszen vannak olyan mérgek, amelyek gyorsan felszívódnak és lebomlanak. De az már roppant érdekes, hogy az orvosok mérgezésre utaló jeleket sem találtak Welsz szervezetében.
A rendőrség és ügyészség berkein belül azt is tényként kezelik, hogy Welsz a halála előtt arról, hogy megmérgezte-e magát, nem mondott semmit. Tehát nem közölte a rendőrökkel, hogy bevett valamit. Egyszerűen rosszul lett, és a Budai Mentőállomáson meghalt.
A forrás szerint egy a nyomozásban érdekelt, magas rangú igazságügyi alkalmazott kijelentette: „Az én pályafutásom alatt ilyen esettel még nem találkoztam. Ez a rendőrség X aktája".
(Velvet nyomán)