Eleddig a Fidesz - és a centrális erőteret, két szélsőséget fennhangon hirdető Orbán - próbált elhatárolódni természetes szövetségesétől, amellyel felváltva dúlják szét az országot. A kormánypárthoz erősen kötődő, a birkamenetek élén kolompot rázó, a maffiabaloldal ellen azok bűnöző mivoltát hangsúlyozó plakátokkal kampányoló "Civil" Összefogás Fórumának szóvivője azonban új, bár nem éppen meglepő jövőképet vázol fel előttünk.
"Ismert jobbikos álláspont, hogy az MSZP és a Fidesz összezár," - vezeti fel gondolatmenetét ifj. Lomnici Zoltán, amelyet álnaiv kérdéssel folytat - "de hadd kérdezzem meg csendben és bátortalanul: miért lenne a jövőre nézve az rossz, ha olyan helyzet állna elő, mint Németországban, hogy a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták együtt tudnának kormányozni?” A német "konzervatív jobboldal" igencsak gyászos viszonyítási pont, nem véletlen, hogy a Gyurcsány-szerető Vadai Ágnes referenciaként említi, amikor éppen műveletlenségét hirdetni és jobbikoznia támad kedve.
Ezek után nem meglepő, hogy nem tartja "ördögtől valónak", ha a mostani acsarkodást majdan összeborulás követné. Kiderül,  a Fideszt elszántan szolgáló CÖF is, hogy "csak bizonyos személyek" ellen kampányoltak a baloldal prominensei közül, a nagykoalíciót pedig ifj. Lomnici „teljes mértékben” elfogadná. Számunkra az őszinte gondolatai cseppet sem meglepőek, bár a frissen szerzett újbóli kétharmad mellett, nem mellesleg két választás között, a beismerés időzítése rendhagyónak tűnik, akármennyire is jön fel a brancs nyakára a Jobbik.
A nagykoalíciós valóságot azonban eddig sem csupán a Jobbik vázolta fel. A minap Szanyi kapitány ajánlott szövetséget a nemzetromboló pártokra veszélyes Jobbik ellen, míg Orbán Viktor sok mindent túlélt főtanácsadója egy Népszabadságnak adott interjúban minősítette - a jól elszámoltatott "baloldallal" szemben - a Fidesz ellenségének a Jobbikot. Az elmúlt 24 évben uralkodó pártokat, valamint kultúr- és egyházpolitikájukat pedig jól jellemzi az általuk helyzetbe hozott, mögöttük álló cionszekta.
(Kuruc.info)