Apa, gyere haza! - Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnökének közleménye:
A nemzetközi gyermeknap célja eredetileg a gyermeki jogok érvényesülésére való felhívás, sajnos e cél egyre inkább elhalványul annak ellenére, hogy a globalizált világnak köszönhetően egyre több a jogfosztott gyermek. Az elmúlt évtizedben számos válságjelenséggel került szembe a magyar társadalom, e súlyos válságban a gyermekeket, fiatalokat érintő problémák száma fokozatosan emelkedik.
Zoom
A gyermekek egyik legfontosabb joga, hogy saját családjukban nevelkedhessenek. Hazánk európai uniós csatlakozásának tízéves eredménye százezernyi szétszakított család. Ennyi szülő volt kénytelen gazdasági menekültként, a megélhetés reményében elhagynia otthonát és gyermekét azért, hogy álláshoz jusson és családjáról gondoskodjon. A szülő és gyermek közötti érzelmi kapcsolatot az internet és telefon nem tudja pótolni. Nem jó a gyermeknek, nem a jó a szülőnek és hosszú távon nem jó a társadalomnak sem. A szétszakított családok szétszakított társadalmat és szétszakított nemzetet fognak eredményezni. Ezért is fontos, hogy vasárnap elmenjünk szavazni, és az Európai Egyesült Államok helyett a Nemzetek Európájára szavazzunk, mely e területen is változást hoz, és melyet csak a Jobbik képvisel.
Május utolsó vasárnapja a felhőtlen gyermekkacagás napja is lehetne minden magyarországi gyermek számára, de sajnos sok gyermeknek ezen a napon is nélkülöznie kell a pótolhatatlan szülői ölelést.