Rács mögé került Pásztor István támadója. A 41 éves hajléktalan nő május elején, a Gaudi-Nagy Tamás által szervezett tüntetésen köpte le a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a Parlament előtt. A demonstrációsorozatot Gaudi-Nagy Tamás tegnap folytatta, azt mondta: nem a nőt kellett volna elvinniük a rendőröknek, hanem Pásztor Istvánt, mert "ő provokálta a tüntetőket azzal, hogy belesétált egy unióellenes demonstrációba".

"Az ügyészi fellebbezést a másodfokú bíróság megalapozottnak találta, és az eredeti indítványunknak megfelelően a szökés, az elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását" – tudatta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Gaudi-Nagy Tamás hétfőn este folytatta a tüntetéssorozatot, ahol ismét téma volt a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Gaudi azt mondta: "Pásztor István provokálta őket azzal, hogy elsétált előttük". "Pásztor István hazaárulóként belesétált egy hazaárulás elleni tüntetésbe. Ez provokáció. A rendőrségnek meg kellett volna védenie a tüntetést a provokációtól, nem tette a dolgát."
A tüntetésen telefonon kapcsolták a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy Györgyöt, aki ennél is erősebben fogalmazott. "Ez a bizonyos Pásztor, ez ennél sokkal többet is megérdemelt volna, mint hogy leköpdösték."
A korábbi körözés:
(MNO nyomán)