A békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítaná át az Európai Uniót, az erről szóló javaslatukat elküldik a közösség vezetőinek - közölte Fricz Tamás CÖF-alapító (aki nemrég még egy nem létező pápai intézettől várta Trianon felülvizsgálatát, s úgy akart aláírást gyűjteni ennek támogatására, hogy utána sem nézett a legendának) a szervezet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Zoom
Képek a legutóbbi békementről - Nyugatra e plakátokkal és pólókkal!
Zoom
Eszerint közös irányítás alá kerülne a külügyi, a hadügyi és a pénzügyi adminisztráció, de "ez nem jelentene föderációt, mert egyéb területeken, a szubszidiaritás jegyében, éppen decentralizálni kellene a döntéshozatalt" - vigasztalta a narancsbirkákat a politológus, aki nemrég még a magyar szuverenitás védelmében menetelt.
Zoom
Csizmadia László, a CÖF másik alapítója azt hangsúlyozta: "céljaik megvalósítása érdekében" nem tartja kizártnak egy európai békemenet megszervezését sem.
Zoom
Egész biztosan kitörő örömmel fogadnák őket az EU gyarmatosítását egyre jobban ellenző európaiak...
Frissítés: A Jobbik a Fidesztől vár magyarázatot a CÖF-ös agymenésre
A Jobbik világos állásfoglalást vár a Fidesztől és a Civil Összefogás Fórumtól (CÖF) Magyarország uniós hovatartozása és az MSZP-vel való esetleges összefogás kérdésében.
Volner János, a párt alelnöke és frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek nevezte, hogy a CÖF felajánlotta az Európai Uniónak Magyarország több nagy rendszerének ellátását, a pénzügyeket, hadügyeket, költségvetési kérdéseket "az unió alá rendelné".
A jobbikos politikus szerint felvetődik, hogy melyik a Fidesz és a CÖF igazi arca: az, amikor békemenetet szerveznek azért, hogy Magyarország ne legyen gyarmat és megpróbálnak síkra szállna az ország függetlenségéért, vagy az, amikor önként lemondanak Magyarország szuverenitásának jelentős részéről.
Nyilvánvalónak nevezte, hogy ebben a kérdésben nemcsak a CÖF vezetőjének, hanem a Fidesz vezetőinek magyarázatát is várják, mert szavai szerint a két szervezet között jól látható anyagi és politikai támogatás van.
A Civil Összefogás Fórum egyik alapítója, Fricz Tamás csütörtökön beszélt arról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítanák át az Európai Uniót, az erről szóló javaslatukat elküldik a közösség vezetőinek.
(MTI korrigálva)