Orbán Viktor régi jó barátja, a felcsúti polgármester hét év alatt megötszázszorozta a cége bevételét, felépített egy stadiont, több mint ezer hektár állami földet bérel, és társadalmi munkában vezeti a települést - közölte az RTL Klub a szerda esti híradójában.
Zoom
Magyarország 88. leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc néhány év alatt az ország legvagyonosabb embere lett - hangzott el az RTL Klub szerda esti híradójában. A Mi a felcsúti polgármester titka? című összefoglalóban hozzátették, a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatát nem adják ki, ezért a csatorna személyesen próbálta megkérdezni őt Felcsúton.
A helyszíni riportban beszámoltak Mészáros Lőrinc cégeiről, amelyek egyike, a Mészáros és Mészáros Kft. az RTL Klub szerint megötszázszorozta a bevételét 2006 és 2013 között, és ez a cég építette a felcsúti stadiont is. A riporter becsengetett a polgármester házába, de nem volt otthon, a hivatalában sem találták.
A csatorna felidézte azt is, hogy Mészáros Lőrinc cégei összesen több mint ezer hektár bérleti jogát nyerték el, és az egyik legnagyobb hipermarket-lánc minden üzletében Mészároshoz köthető vállalkozók és cégek nyithattak trafikot, a Mészáros és Mészáros Kft. pedig sorra nyeri el az állami megbízásokat.
A polgármestert többször is lencsevégre kapták Orbán Viktorral, sőt, ő maga a Heti Válasznak adott interjújában azt mondta, Orbán Viktor személye is bizonyára szerepet játszott abban, hogy eljutott idáig - idézte fel a csatorna. Az RTL Klub arról is beszámolt, hogy a Népszabadság szerint a Mészáros és Mészáros Kft.-ből a polgármester és felesége 800 milliós osztalékot vehet fel idén, ami után csak a 16 százalékos szja-t kell megfizetni.
A csatorna kedden Gulyás Gergelyt, a parlament fideszes alelnökét szólaltatta meg, aki aznap reggel a köztévében a reklámadóról és a két kereskedelmi televízió társadalmi veszélyességéről beszélt. Délután a Híradó stábja azt firtatta, vajon miért igényelt ingyenjegyet az X-Faktor 2011-es döntőjére, ha annyira megvetendő az efféle tévék népbutító szolgáltatása.
A reklámadó nem ok, hanem eszköze a háborúnak, amely már legalább háromnegyed éve zajlik a kormány és az RTL között - írta korábban a konfliktus okait boncolgatva a HVG. A "német" médiacsoport tudomásuk szerint többéves konfliktusra van felkészülve, és az RTL-közeli információik szerint se a politikai, se a gazdasági nyomás elől nem kívánnak kitérni.
Kétféle magyarázattal találkoztak a Fideszben arra vonatkozóan, hogy miért mérgesedett el az RTL és a kormányzat viszonya. Forrásaik szerint egyrészt a csatorna "túl kritikus" híradója, másrészt pedig a médiapiacon bekövetkezett, a Simicska-birodalomnak kedvező fordulat miatt.
(HVG nyomán)
Frissítés: nem ez volt az egyetlen "válaszcsapás", egy sor kellemetlen üggyel foglalkoztak a tegnap esti híradóban - a kérdés csak az, hogy miért éppen most... Amíg ugyanis hagyták, hogy a zsidók degeszre tömjék a zsebeiket (és persze ezután sem fognak éhen halni), nem bántották a kormányt...
Íme a többi híradórészlet:
Egymillió ember keres kevesebbet a létminimumnál:
Miközben az emberek éheznek, 41 államtitkárt neveznek ki, milliós fizetéssel:
Gulyás X-faktort nézett (ezzel kedden foglalkoztak):
Így tálalták a reklámadó megszavazását: