A Budapesten tartózkodó Uzi Landau izraeli turisztikai miniszter (Likud - Béjténu) a magyar fővárosban tartott beszédében a Ciszjordániában elrabolt három jesivanövendék elrablásával is foglalkozott. Landau szerint Washington a terrort bátorítja azzal, hogy elismeri a Mahmúd Abbász vezette palesztin nemzeti egységkormányt, vagyis - Landau megfogalmazásában - palesztin "terrorkormányt" - közli a Kol Háj és az Árúc 7 izraeli hírportál.

Uzi Landau és Orbán Viktor kézfogója Budapesten (Fotó: Árúc 7)
Uzi Landau személyében ismét egy szélsőséges, rasszista nézeteiről elhíresült, a zsidótelepítés ismert támogatója látogatott el Magyarországra. Az izraeli turisztikai miniszter a kormányzó Likud Béjténu által delegált miniszter, aki előbb Menáchem Begin Hérut, majd Likud pártjának lett oszlopos tagja. A fentebb említett izraeli hírportálok szerint Landau Budapesten a többi között találkozott Orbán Viktor kormányfővel, akinek átadta Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök "hivatalos üzenetét". Arról nem szól a hír, hogy mit tartalmaz a "hivatalos üzenet", ezért csak sejtéseink vannak.
Uzi Landau az izraeli sajtónak Budapesten elmondta: a palesztin nemzeti egységkormánnyal szembeni ellenállását látja igazolva a három jesivanövendék csütörtöki elrablásával. "Ez a terrorcselekmény is rávilágít a Mahmúd Abbász vezette terrorkormány igazi pofájára", jelentette ki Budapesten az izraeli miniszter. Landau egyben fölszólította (sic!) Magyarországot és az Európai Uniót, hogy tartózkodjon a palesztin "terrorkormány" elismerésétől.
Egyébként az izraeli sajtó beszámolója szerint Uzi Landau a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolat újrafelvételének 25-ik évfordulója alkalmából érkezett Budapestre és mondott beszédet. (Ha már itt járt, a Fidesz cionista bizniszszektájának magyargyűlölő szeánszán is tiszteletét tette - a szerk.)
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Kapcsolódó: