Gyilkos Császti 6000 forintos parkolóbírságért 200 millás ingatlant árvereztetett el, mutyizta el az alvilági bandájával. Az utóbbi négy évben a kormány tétlenkedése, lefizetett törvényhozók végrehajtók számára kedvező törvénymódosításai, lefizetett hatóságok tétlensége odáig vezethet idehaza, hogy egy 6000 forintos parkolási bírság behajtása 200 millás ingatlanvesztéssel járhat. Hazánkban minden tényező adott, hogy ilyesmi megtörténhessen.

Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke
Itt van "gyilkos" Császti, az MBVK alelnöke, akit már bemutattunk elégszer olvasóinknak, pénzért bármire képes. A végrehajtói maffiának vannak parlamenti lobbistái, képviselők és államtitkárok, akik a végrehajtók számára kedvező törvényeket hoznak vagy hagynak hatályban, és a felügyeletet sem gyakorolják, csak a zsebelést és vámszedést. Vannak ügyészek és bírák a végrehajtók zsebében, akikről szintén tájékoztattuk már a közvéleményt. Széles elvtársról is lerántottuk a leplet, hogyan fosztogatja ő is a népet fideszes oligarchaként, vesz részt a végrehajtó üzletágban érdekeltségeivel, hogyan próbálja betolni emberét (Schmidt Zoltánt) a végrehajtó kamara vezetői székébe.
Az alábbi eset is csak megítélés kérdése, de mi megpróbálunk segíteni az ügyészségnek, hogy azt olvassák ki a történetből, ami valójában történt.
Dokumentummal alátámasztva mutatjuk be, hogyan lopja el a "gyilkos" Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke az adósok pénzét. Példánkat BÁRKIRE lehet alkalmazni, akinek van bármilyen hitele és akárkinek, akármilyen aprósággal tartozik. Ez már elég a nemrég hivatali visszaélésben is vádlott, magát természetesen ártatlannak beállító balhés fővégrehajtónak arra, hogy ne csak a jelen esetben parkolási díjhátralék végrehajtásáért neki járó kb. 12 000 forintot zsebelje be, hanem rátelepedve minden vagyonra, további 12 millió forintot is lehúzzon.

Történetünkben Tibor egy szombathelyi kiruccanása során nem vett parkolójegyet úgy 2007 környékén. Ez ugye bárkivel előfordulhat, főleg a mostani kaotikus parkolási rendszerben. Nem tudhatjuk, hogy ez neki szokása volt, vagy csak előfordult, de ez mindegy is az ügy szempontjából. A lényeg, hogy valamiért a pótdíjat sem fizette, de ez is bárkivel megeshet. Végül 2008-ban a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. nem várt tovább a 6 000 forintjára és végrehajtásra adta az ügyet. Így került szerencsétlen Tibor ügye - lévén a balhés Császti vadászterületén lakik - a rablóvezérhez. Mint írtuk, ha korrekten végigviszi a végrehajtást, kb. 12 000 forint üti a markát, ami már eleve több, mint amit megérdemel. Valószínűleg valamelyik nála dolgozó csicska láthatta, hogy a "komoly" tartozást felhalmozó Tibor rendelkezik egy devizahitellel terhelt, új építésű lakással, és ezt jelezte balhés főnökének.
Na, most jön az okosság, mert egy végrehajtást lehet csinálni jól, rosszul és jövedelmezően. Ha ilyen üggyel találkozik a balhés gyilkos, akkor először tájékozódik, majd kivár, és kézbe veszi az irányítást. Első és legfontosabb dolog, hogy az adós ne, vagy csak határidőn túl szerezzen tudomást a végrehajtásról, mert akkor még kifizetné a tartozást, ami 6 000 forint és járulékai, ami a bűnöző végrehajtóvezérnek kevés. Viszont, ha nem kapja meg az értesítőket, önként nem áll helyt a parkolásért, lehet tovább folytatni az eljárást.
Mivel parkolásról van szó, most nyer értelmet az a kifejezés, hogy a parkolódíjat adók módjára kell behajtani.
Ezt már sokat hallottuk, csak nem mindenki tudja mit jelent. Ilyenkor ugyanis a végrehajtót nem köti a fokozatosság, vagyis a tartozást mindig az adósra nézve legkevésbé terhes dolgon kell végrehajtania, mint normál végrehajtások esetén, hanem azonnal rá mehet gyakorlatilag bármire, ami az adós nevén van. Ez történt most is. A 2008-ban indult végrehajtás során gondosan figyeltek arra, hogy Tibor ne tudjon az eljárásról és ne tudja befizetni a parkolást. Így 2014-ben az eredménytelen eljárásra hivatkozva Császti végrehajtás alá vonta Tibor lakását a II.kerületben. Mivel a lakáson volt bejegyezve 556.813,12 svájci frank (ez kb. 190 millió forint) hiteltartozás az AEGON Zrt. javára, a balhés Császti felhívta a bankot, hogy csatlakozzanak a végrehajtáshoz, különben nem kapnak az árverezésre kerülő lakás árából. A bank ilyenkor nem tud mit tenni, fut a pénze után. Először is felmondja a hitelszerződést, függetlenül attól, hogy fizetik azt, vagy sem. A felmondás indoka ilyenkor az, hogy megszűnik a jelzálog-biztosíték, ezért vagy visszafizeti a teljes összeget, vagy ők is megindítják a végrehajtást.
Ez történt, Császti kapzsiságának köszönhetően Tibor 6 000 forintos parkolási pótdíja miatt elbukta budai lakását és még tartozása is maradt, csak azért, mert így a 12 000 forint végrehajtási jutalék helyett 12 millió forint üti így a legbalhésabb végrehajtó, egyben kamarai alelnök ragacsos markocskáját. Az meg már végképp nem érdekel senkit, hogy a kb. 190 millió forint hitellel terhelt ingatlan potom 45 millióra értékelték a haveri becsüsök, csak hogy legyen rá vevő kb. 35 millióért.
Ha Császti cikkünkre reagálva megint az nyilatkozza valamelyik hiteles médiának, hogy nem így van, nézzük meg az Árverési Hirdetményen található ügyszámok keletkezési évét. A parkolás miatt a végrehajtást 2008-ban rendelték el Császtinál az 1499. sorszámon, míg az ingatlan miatt 2013-ban rendelték el a végrehajtást 1512. és 1513. sorszámokon. Nagyjából ennyi időre van szükség, hogy parkolási tartozás miatt eladjanak egy egész lakást.
Sajnos, ez csak egy ügy, az ezerből. Nem csak Tibornak ez a sorsa, hanem mindenkinek, ha a balhés Császti, vagy valamelyik tanítványa kiszemel, mert van mit elvenni tőled, legyél fiatal vagy nyugdíjas, gazdag vagy szegény, mire tudomást szerzel a tartozásodról, semmid nincs, mert elvették... Vajon a végrehajtók virágkora mikor ér véget? Mikor lesz rend a végrehajtások terén? Mikor fogják elszámoltatni és börtönbe csukni az egész MBVK vezérkarát?
Frissítés: szakértővel megnézettük "gyilkos" Császti ingatlanmutyijának általunk is közzétett hirdetményét, hogy mennyire felel meg a törvényes kritériumoknak. Arra jutottunk, hogy emberünk akkor sem tartja be a törvényeket, ha egyébként ő írja őket.
Tudni kell, hogy lakóingatlan esetében az árverés során legfeljebb a becsérték - ami jelen esetben 45,6 milló forint - 70%-áig lehet lemenni a vételárban. Ez a végrehajtónak gúnyolt bűnöző azonban már 50%-ért is értékesítheti az ingatlant, amit így valamelyik bérlicitálója már kb. 22 millió forintért is elvihet. Más végrehajtónak az árverési rendszer már be sem engedi állítani az 50%-os licitküszöböt. De mivel az árverési rendszert Császti, illetve az egyik kegyence, az ózdi végrehajtó Fodor Tamás felügyeli és üzemelteti, így megengedhetnek maguknak ilyen "apró" eltéréseket.
Munkatársunk egyébként meglátogatta az ingatlant, és leesett az álla. Ha nem is firtatjuk, hogy a jelenlegi tulajdonos hogyan tudta megvenni, ez akkor is lopás. Szakértőnk ezen kívül kitért arra, hogyan biztosították be Császtiék, hogy nehogy véletlenül más is rámozduljon erre a bizniszre. Erre a lakás megtekintésének időpontja ad magyarázatot.
Ha megnézzük, az elektronikus árverés június 12-én kezdődik, és augusztus 11-jén zárul. Eddig lehet ajánlatokat benyújtani mindazoknak, akiket érdekel a lakás, és van rá pénzük. Mivel így töredék értéken is jelentős értéket képvisel, a lakás megtekintése nélkül felelőtlenség lenne bárkinek is licitálnia, bármennyi nulla is figyel a bankszámláján. Arra viszont nagyon ügyel a maffiafőnök, hogy erre csak az utolsó pillanatban kerülhessen sor. Ezért a lakást csak augusztus 1-én lehet megtekinteni, mintegy 20 percig. Ez alatt kell eldönteni a kívülállóknak, hogy érdemes-e több mint 20 milliót befektetnie ebbe az ingatlanba, vagy sem. Ez után mintegy 10 napja marad arra, hogy összeszedje a pénzt, banki hitelt intézzen stb. Nonszensz. Ez a hirdetmény Tibor lehúzására íródott, legyen is ő bárki. A bank ebben a kérdésben nem szerepel, mivel a 200 millós hitel eladás utáni fennmaradó része továbbra is őt terheli, rajta fogják bármilyen módon végrehajtani, bárhol fellelhető vagyonára vonatkozóan.
(Folytatjuk)
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: