Szemtanúk elmondása szerint rendőrök rohanták le a Váci Mihály utca egyik társasházát, egy újszülöttosztályról eltűnt csecsemőt keresve.
Zoom
A Nyugat.hu meg nem erősített információja szerint eltűnt egy újszülött a szombathelyi kórházból. A rendőrök őt keresve jutottak el a Váci Mihály utcai társasházhoz, aminek az első emeleti lakásában épségben megtalálták a babát, akivel mentő robogott a kórházba.
Szemtanúk állítása alapján a rendőrök elvitték a lakásban lakó, saját elmondása alapján terhes nőt és négy fiát, valamint a család kutyáját is. A 15-18 év közötti "fiúkat" megbilincselték, egyikőjük hevesen ellenállt.
Zoom
A babát sokan látták az utcán összeverődött nézelődők közül. Számukra úgy tűnt, nincs baja. Egy házban lakó szerint a valódi anya tegnap szült, mindössze pár háztömbbel odébb lakik, és nincs rokoni kapcsolatban az egyébként ötgyermekes anyával, aki azt mondta a házban, hogy augusztusban szül. (Egyelőre ezt sem erősítette meg senki.)
Az egyik lakó elmondta, hogy a családdal korábban volt összetűzésük a társasház lakóinak, mivel kiderült, hogy pincerekeszeket törtek fel a házban.
(Nyugat.hu nyomán)
Frissítés: emberkereskedelem gyanúja
Szerdán délután eltűnt egy újszülött a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészetéről. A rendőrök a csecsemőt egy órán belül megtalálták, de emberkereskedelem miatt indult nyomozás - adja hírül igencsak megkésve az MTI.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a szombathelyi Markusovszky Kórházból eltűnt, majd megtalált újszülött csecsemő ügyében - közölte a rendőrség szerda este honlapján.
Tájékoztatásuk szerint a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról érkezett a bejelentés a rendőrségre 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor, hogy eltűnt egy újszülött csecsemő. A szombathelyi rendőrök a bejelentést követő egy órán belül megtalálták az újszülöttet, és az Országos Mentőszolgálat közreműködésével sértetlenül visszaszállították a kórházba.
Az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el, több személy kihallgatása jelenleg is folyamatban van - közölte a rendőrség.
Az ügy részleteiről csütörtökön 11 órakor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói sajtótájékoztató keretében számolnak be.
2. frissítés: a Police.hu közleménye:
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy férfi és egy nő ellen.
Egy szombathelyi egészségügyi intézmény szülészeti osztályának ápolónője 2014. július 9-én 16 óra 45 perckor telefonon tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint aznap 16 óra körüli időben, egy előző nap született csecsemő ismeretlen körülmények között eltűnt.
A rendőrség az ügyben haladéktalanul megtette az elsődleges intézkedéseket. Az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a csecsemőt ismeretlen személyek vitték el a kórházból. Személyazonosságukat, valamint tartózkodási helyüket rövid időn belül megállapították a nyomozók, akik a bejelentést követő egy órán belül Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakóházának első emeleti lakásában megtalálták az eltűnt gyermeket, és elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves P-K. Zoltánt és a 38 éves C. O. Klárát.
Zoom
Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az újszülött kislányt a helyszínről azonnal kórházba vitték.
Zoom
A rendőrök a szombathelyi férfit és az ugyancsak helybeli nőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.
Zoom
3. frissítés: "apró" kiegészítések a rendőrségi közleményhez
Mivel derék rendőri vezetőink ezúttal sem voltak hajlandók elárulni az őket eltartó magyaroknak, kik követték el ezt az újabb undorító bűncselekményt is - elvégre a cigányt csak akkor szabad megnevezni, ha éppen áldozatnak akarják beállítani -, megtesszük ezúttal is mi, a betiltandó, üldözendő nácifasisztarasszisták. (És hát bizonyára arról is mi tehetünk, hogy rendre a nem hiába születetteknek sikerül ilyen "csínytevéseket" összehozni).
Nos, Pendli Kovács Zoltán és Orsósné Cirák Klára az ügy főszereplői, előbbit Celldömölkön, utóbbit Szombathelyen üldözik és nyomják el a szélsőséges többségiek.
Pendli Facebook-oldala itt található, de ez nem volt elég neki, ezért létrehozott egy másikat is, Miszter Zoli néven. Ő ugyanis miszter...
Zoom
Zoom
Zoom
Éppen egy szombathelyi Jobbik-ellenes tüntetésen szervezkedik az Együtt-PM színeiben
Zoom
Mert megérdemli
Zoom
Itt már az MSZP szekerét tolja - végül is mindegy, csak kellően magyarellenes legyen
Zoom
A legnagyobb kincs a gyermek, lopjunk hát belőle minél többet, és osszuk meg másokkal!
A másik elkövető (és valószínűsíthetően az értelmi szerző, a fenti egyed ugyanis szellemileg nem áll a helyzet magaslatán), Orsósné Fb-oldala itt található. A bűnözés tartja őket össze, például együtt törtek fel garázsokat Szombathelyen.
Zoom
Zoom
Született anya...
Zoom
Szépek vagytok
Zoom
Kedves hölgy, bizonyára Ön is szívesen rábízná csemetéjét
Zoom
Ő is szereti a gyereket, főleg a másét
4. frissítés: Orsósnak kellett a fehér baba - és általa a segílyke
Véletlenszerűen lopták el a szülészetről a kislányt a 38 éves szukának, aki tavasszal elvetélt - derül ki a Nyugat.hu újabb beszámolójából.
A cigányasszony már hatodik purdéját várta, de tavasszal "sajnos" elvetélt. Július kilencedikén - korábbi terepszemlét követően - 31 éves rokonával ment be a Markusovszky kórház újszülött osztályára, ahol véletlenszerűen kiválasztották az egy nappal korábban született Hédit, majd szakszerűen pokrócba takarva kisétáltak vele az osztályról.
Fontos, hogy a kislány elvitelében segédkező Pendli korábban szociális munkás gyakorlatát töltötte a kórházban, ezért helyismerettel rendelkezett. (Újabb példa arra, hogyan hálálják meg, hogy munkát adnak nekik...) Mint kiderült, a megye több kórházában is tartottak terepszemlét, végül a Markusovszky mellett döntöttek, ahol már délelőtt is bent voltak "látogatóként".
Valószínűleg a véletlen számlájára írható, hogy egy olyan kislányt hoztak el az osztályról, akinek az édesanyja mindössze két háztömbnyire lakik Orsós Klárától, aki az akció után SMS-ben értesítést küldött külföldön dolgozó párjának, hogy megszületett a közös gyermekük. (Pedig egészen biztosan volt ott kis retek is bőségesen, mégis a "minőségibbet" választották...)
De persze az is lehet, hogy el akarták adni a csecsemőt, a fenti verzió pedig csak egy meghatónak szánt mese - ebben az esetben ugyanis a büntetési tétel jóval kisebb lenne...

A kis Hédi - kis híján cigánybűnözők közt nőtt fel
A rendőrségi sajtótájékoztató teljes anyaga: