A Jobbik azonnali magyarázatot követel a fenntartható gazdálkodást támogató agrár-környezetgazdálkodási (AKG) program szeptemberi megszűnésével kapcsolatban. Érthetetlen: ha egyszer a hamarosan lejáró program meghosszabbítására Brüsszel lehetőséget adott, akkor a magyar kormány miért mondott le a pénzről? Ezzel hatalmas gondot okoztak annak a programban részt vevő 13 ezer hazai gazdaságnak, akik a jövőjük tervezésekor is számítottak az AKG adta lehetőségekre.
Az Orbán-kormány döntése miatt elbukott 72 milliárd forint számtalan kis és közepes gazdaságot, illetve vidéki magyar családok sokaságát hozza nehéz helyzetbe. A felháborító döntés további káros hozadéka a foglalkoztatottságon fog meglátszani: ma még megbecsülni is nehéz, hogy hány munkahely szűnik meg az intézkedés miatt főként azokban a régiókban, ahol már ma is nehéz munkát találni. A kormány ezzel újra gazdálkodók ezreit hozza kilátástalan helyzetbe.
Ezért a programban eddig részt vevő gazdák és családjaik mellett a Jobbik is követeli, hogy tegyenek meg mindent a program újraindítására, valamint nevezzék meg az elbukott összeg miatt a felelősöket! - írja közleményében Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.