A MÁV hagyományos vasutasnapján dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a sajtó képviselőit arról tájékoztatta, hogy a kormányzat stratégiai partnerként tekint a MÁV-ra, és elkötelezett a vasúttársaság fejlesztése mellett. Emellett a „korábban veszteséges” vállalkozáson a társaság menedzsmentje által véghezvitt átalakítások meghozták az eredményeket, kiemelten kezelik a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, a hatékony és gyors teherszállítás érdekében pedig egy Budapestet elkerülő vasútvonal kialakítását is tervezik.
Mint azt Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke is kifejtette levelében, 2013-ban 1 millió 173 ezer 845 vonat közlekedett a MÁV hálózatán, a belföldi utasok száma elérte a 140 milliót. Ha mindez nem lenne elég: a vasúttársaságnak 37 ezer munkavállalója van, amivel a MÁV Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke
"A leírtak kétségtelenül megfelelnek a valóságnak. Ha csak ezek fényében vonnánk mérleget, akkor a hazai vasúti személyszállítás sikertörténet is lehetne. Azonban ha a MÁV-ról ejtünk szót, a magyarországi vasúti személyszállításról beszélünk, akkor a polgárok 99%-ának kétségtelenül az érthetetlen, állandó jellegű, rendkívül sok bosszúságot okozó késések jutnak az eszébe" - fogalmaz írásbeli kérdésében Sneider, hozzátéve azt is, ezrek a lakóhelyüktől vonattal indulnak el a munkahelyükre, ahol sok esetben alig, vagy egyáltalán nem tolerálják a MÁV késéseit, különösen arra való tekintettel, hogy ezek tényleg mindennaposak.
"A hozzánk forduló választópolgárok - minden túlzás nélkül mondom - ezreinek nevében kérem, hogy valamilyen formában orvosolják ezt az évtizedek óta meglévő problémát" - írta Sneider a miniszterhez címzett megkeresésében (IDE kattintva megtekinthető).
Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter válaszában kifejtette: a szolgáltatói és független megrendelői mérések egyértelműen igazolják, hogy a szolgáltatás színvonala folyamatosan javult az elmúlt években, így mára egy igen magasnak mondható szolgáltatási kritériumot írnak elő a szolgáltató számára. 

Lassan módosításra szorul a logó
Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, azt nem tudni, mindenesetre a kormányközeli Index szerint is az elmúlt 6 évben 23 évet késett a MÁV.
Az Országgyűlés alelnöke Facebookon közzétett felhívásában mindenkit arra kér, akinek van személyes tapasztalata a közelmúltból a vasút működésével kapcsolatban, hogy élményét ossza meg vele, ő pedig ezeket továbbítja a miniszter felé.
(Kuruc.info)