A leggazdagabb magyarok listájának több tagja, "sztárfodrász" és "celebnő" is részt vesz azon a konferencián, amelyet az egymilliárd forintnál nagyobb éves bevétellel gazdálkodó cégeknek hirdettek meg. A "kőgazdagoknak" szánt Forbes magazinban is meghirdetett esemény résztvevői talán nem is tudják, hogy a szcientológusok vendégei lesznek – írja a Válasz.hu.
"Magyarországon körülbelül ötezer olyan magyar tulajdonban lévő vállalkozás van, amelynek egymilliárd forintnál nagyobb az éves árbevétele. Ezeknek a cégeknek a tulajdonosai – a tudósok és a művészek mellett – a magyar társadalom legértékesebb tagjai. Ha az Ön cége milliárd feletti forgalmú, akkor Ön is ebbe a körbe tartozik, tehát Top 5000 Magyar Cégtulajdonos" – szólítja meg a leggazdagabb magyarországiakat egy szeptember 19-20-i konferencia meghívója. A Gödöllői Királyi Kastély 300 fős lovardájába szervezett exkluzív találkozóra ennek megfelelően borsos áron, 225 ezer forint+áfa fejében lehet bejutni.
Zoom
Az esemény előadói között találjuk a leggazdagabb magyar állampolgárok közül Bige Lászlót és Wáberer Györgyöt, illetve Karsai Béla nagyvállalkozót, de megosztja tapasztalatait a résztvevőkkel Hajas László "sztárfodrász", Köteles László, Komlóska polgármestere, valamint a kerekesszékéről és vidámságáról ismert "Mosolyka", vagyis Hozleiter Fanny. Este pedig a Cotton Club Singers és Zséda szórakoztatja a nagyérdeműt.
Az eddigi nevekből a gyanútlan érdeklődő még nem feltétlenül gondol rosszra, ám ha megtudjuk, hogy az első száz résztvevő meghívást kap a közismerten szcientológus Lenkei Gábor ("az orvos, aki szembeszállt a gyógyszermaffiával") zártkörű előadására, illetve szembesülünk a szervező kilétével, akkor egyértelmű a helyzet. A konferencia ugyanis a Piroska Gyula Tréning Kft. vállalkozása; a cég névadója pedig a szintén prominens szcientológus Piroska Gyula, Gyurcsány Ferenc egykori cégtársa.
És hogy mit érdemes gondolni az egész kezdeményezésről? Ebben segíthet a Szcientológia: objektíven és szubjektíven című blog gazdája, Bonyai Péter (a Szcientológus voltam című kötet szerzője), aki így kommentálta a találkozót: "A szcientológia »egyház« a jelek szerint a leggazdagabb magyarok milliárdjaira pályázik."
(Válasz.hu nyomán)