A Privát Kopó információja szerint lövés dördült szeptember 6-án, szombaton, éjszaka a budapesti Halló Bár előtt, majd kevéssel később megkéseltek egy férfit a közeli Klauzál téren. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított az ügyben. Az éjszakai szórakozóhely tulajdonosa jelenleg - emberrablásért kiszabott - három és fél éves börtönbüntetését tölti.
Lövés dördült szeptember 6-án, szombaton, éjszaka a budapesti Halló Bár előtt, személyi sérülés nem történt. Kevéssel később megkéseltek egy férfit a közeli Klauzál téren. A Privát Kopó értesülését megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amely azonban - a nyomozás érdekére hivatkozással - több információval nem szolgált az ügyben.
A szórakozóhelyet üzemeltető Kreml Kft. tulajdonosát, Tankó Anna Máriát 2013 májusában - jogerősen - 3 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, emberrablásért. 2007 nyarán Tankó Anna Mária vezette a Caligula Night Clubot. A szórakozóhelyen két holland turista került bajba, amikor 179 ezer forintos számlával szembesültek. Nem tudták kifizetni, erre az egyiküket elvitték egy Széna téri bankautomatához pénzt kivenni. Ezalatt társa nem hagyhatta el a bárt. Az egyikük vitatkozni próbált az összegen, amivel azt érte el, hogy kapott pár ütést, gyomron vágták, megrúgták a térdhajlatát. Felső két metszőfogáról letört a zománc, horzsolásokat szerzett, sérülései összességében nyolc napon belül gyógyultak, de a bíróság azt is figyelembe vette, hogy az ütések alapján volt esély ennél súlyosabb sérülésekre is.

A Halló Bár tulajdonosa bilincsben
A következő napon két mexikói és egy amerikai állampolgár érkezett a klubba. Összesen három üveg sört ittak. Azt asztalukhoz ment három táncoslány, akik meg akarták hívatni magukat italokra, de a külföldi vendégek nemet mondtak. A lányok mégis kihozattak maguknak három üveg három puttonyos tokaji aszút. A vendégek végül 377 ezer forintról szóló számlát kaptak, amit nem akartak kifizetni. Végül abba belementek, hogy átadják a náluk lévő 300 eurót, de ez nem volt elég. A pénz behajtása hasonlóan zajlott, mint előző nap. Hol egyik, hol másik turistát vitték el pénzt szerezni, a társait pedig addig a klubban tartották. A klubosokkal összejátszó taxis volt, hogy kést tartott az egyik turista nyakához, máskor cigarettával közelített felé fenyegetően. Végül összesen 500 ezer forintnál is többet vettek el a turistáktól.
A 48 éves Tankó 2013 januárjától 100 százalékos tulajdonosa a Halló Bárt üzemeltető gazdasági társaságnak.
(A Privát Kopó hamarosan tényfeltáró riportot közöl a Halló Bár működésével kapcsolatban felmerült különböző bűncselekmények gyanúját felvető eseményekről.)
(Privát Kopó)