Áder János köztársasági elnök a mai napon bejelentette, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal szervezetén belül létrehozzák a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóság nevű szervezetet, melynek vezetőjévé az eddigi ENSZ-nagykövet Kőrösi Csabát nevezték ki. Ezen túl Áder perceken keresztül pufogtatott üres, semmitmondó frázisokat a fenntarthatóság fontosságáról, érdemi információ azonban nem hangzott el - írja közleményében Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.
A Jobbik számára kiemelten fontos természeti és épített környezetünk megóvása a jövő generációk számára, ahogy azt programunkban is többször kifejtettük. Azonban attól, hogy létrehozzák hazánkban a sokadik, a fenntarthatóság kifejezést nevében viselő intézményt, a probléma nem oldódik meg - véli a képviselő. A nemzeti párt szerint tanácsadó testületek helyett végre határozott cselekvésre volna szükség e területen is. A jelenlegi kormányzat az előző és a mostani ciklusában gyakorlatilag teljesen szétverte a környezetvédelmi állami szerveket, ellehetetlenítette az ágazatot, tönkretette a természetvédelmi és a vízügyi igazgatást, és az égvilágon semmit nem tett a fenntarthatósági célok teljesülése érdekében.
Áder nyilatkozatában egyetlen szóval sem emlékezik meg arról, hogy Kőrösi Csaba átmentése új pozíciójába mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek. Egy önálló szervezet fenntartása nyilvánvalóan minimálisan is tízmilliós nagyságrendű éves költségvetéssel valósulhat csak meg. A jobbikosok nem látják továbbá a feladat- és hatáskörök felsorolását sem, illetve azt sem, hogy hogyan illeszkedik ez az új szervezet a meglévő állami, kormányzati intézményi hierarchiába.
Egyszóval a köztársasági elnök újabb semmitmondó sajtótájékoztatóján vagyunk túl, ami súlyos milliókba fog fájni a magyar embereknek. Talán mindenki jobban járt volna, ha a haveri munkahelyteremtés újabb példája helyett Áder mégis inkább egyik kedvenc horgászviccét süti el a médianyilvánosság előtt. Az legalább ingyen lett volna - zárul Kepli Lajos közleménye.
(Kuruc.info)