Késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára munkavégzés közben Budapesten. A kiérkező mentők egyikük életét már nem tudták megmenteni, munkatársa a műtéti beavatkozásnak köszönhetően túl van a közvetlen életveszélyen. A rendőrség a késelőt a helyszínen őrizetbe vette.
Késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára munkavégzés közben Budapesten, a mentők egyiküket már nem tudták megmenteni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium az elhunyt munkatárs családjának részvétét fejezi ki, a másik kollégának mielőbbi felépülést kíván. Az elhunyt munkatársat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium saját halottjának tekinti.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai megrendülten állnak a történtek előtt - írta az NGM.
Frissítés: A hvg.hu értesülései szerint a két NAV-os a XX. kerületi Géza utcába szállt ki egy magánszemélyhez, aki zavartan viselkedett, és az adóhivatal munkatársaira (egyébként mindketten kormánytisztviselők, vélhetően revizorok) támadt. A tettest - aki a rendőrség közleménye szerint egy 35 éves férfi - egy járőr fogta el.
Zoom
A HírTV szerint este hatkor is tartott még a helyszínelés. A rendőröket egy névtelen bejelentő hívta ki, egy járőr fogta el a késelőt. Úgy tudják, hogy az épületben egy illegális autószerelő műhely működhet. A ház lakóit egyelőre nem engedik be az épületbe.
(HVG - Hír TV NGM nyomán)