Az MTI híre:
Hosszú börtönbüntetésre ítélte az eljáró londoni bíróság egy magyar bűnszervezet tagjait, akik igen kiterjedt bordélyhálózatot tartottak fenn Angliában.
A vád szerint a társaság legalább 95 magyar nőt csempészett Angliába, de az ügy felgöngyölítésén dolgozó brit hatóságok szerint valós szám jó eséllyel közelebb lehet a 250-hez. A londoni Southwark kerület koronabíróságán lezajlott perben elhangzott, hogy a 11 fős csoport legalább ötven helyszínen működtetett bordélyokat 2011 és 2014 között.
Végül az egyik áldozatnak sikerült elmenekülnie, és segítséget kérnie az Ilford kerületi rendőrőrsön - áll a Daily Mirror című brit napilap online kiadásának csütörtök esti beszámolójában.
A társaság egyik tagját, a 38 éves B. Zsoltot, aki meg is erőszakolta az egyik prostitúcióra kényszerített áldozatot, csütörtökön 14 év fegyházra ítélték. A többiekre - köztük egy háromgyerekes nőre, aki önmaga 18 bordélyt irányított - három és fél és hat év közötti szabadságvesztést rótt ki a londoni bíróság.
A Scotland Yard a magyar rendőrséggel közösen elvégzett nyomozás után tavaly júniusban csapott le egy összehangolt rajtaütéssel a társaságra. A brit hatóságok gyanúja szerint a szervezet tevékenysége Belgiumra, Ausztriára és Németországra is kiterjedt.
A hálózatot felgöngyölítő vizsgálatsorozat részeként már tavaly januárban is elítéltek egy ugyanilyen módszerekkel dolgozó öttagú társaságot - köztük négy magyart -, akik szintén Nagy-Britanniába csaltak és prostitúcióra kényszerítettek többtucatnyi fiatal magyar nőt. A magyarokra négy és hat év közötti, a banda egyetlen brit tagjára - az egyik magyar elítélt volt élettársára és az ítélethozatal idején nem egészen kétéves gyermekének édesanyjára - három év szabadságvesztést rótt ki a dél-angliai Brighton bírósága.
Abban az ügyben a vád szerint a társaság nem egészen két év alatt ötvennél is több lányt csábított munkalehetőség ígéretével Magyarországról Angliába, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.
A megtévesztett magyar nőket panziókban, bérelt szálláshelyeken, sőt egyes esetekben a brightoni központtal működő Sussexi Egyetem diákszállásain helyezték el, szintén bordélyokat berendezve ezeken a helyeken.
Eddig az MTI híre. Nos, szokásunk szerint nézzük azokat a magyarokat!
Kivételesen valóban van köztük fehér is bőven, amint a Daily Mirror képein látható. Viszont az elrendezéssel azt is egyértelművé tették, kik voltak a vezetői az egésznek.
Zoom
Ő B. Zsolt (az MTI a "személyiségi jogaira" való tekintettel nem írja ki, nem így a brit lap), azaz Blága Zsolt, aki "munkába állítás" előtt meg is erőszakolta áldozatait, egyiküket pedig szexrabszolgaként tartotta.
 
Zoom
Blága beszédes beceneve "A Kígyó", tőle szökött meg egy lány, aki nem bírta már a perverzióit. A rendőrségre érve jóformán csak annyit tudott mondani, hogy "prostitution" és "Hungary". További részletek angolul értőknek a Daily Mail-cikkben.
(Kuruc.info)