A NAV munkatársai ellenőrzési céllal jelentek meg a Magyar Szigeten. Ezt a procedúrát az egyik vendég lefotózta. A fényképeket az egyik NAV-os kitöröltette a fesztiválozó telefonjáról, ennek hatására még több sajtóigazolvánnyal rendelkező vendég érkezett fényképezőgéppel, telefonnal rögzíteni az eseményeket. Köztük volt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere is, aki megpróbálta lefotózni az eseményeket, azonban a pénzügyőrség egyik munkatársa megkísérelte a polgármester fényképezőgépét erőszakkal kicsavarni a kezéből. Ezért Orosz Mihály Zoltán feljelentést tett rablás kísérlete miatt - írja a HVIM Hírszolgálat.
Zoom
Ők azok a NAV-osok, akik ellnőrizni jöttek a Magyar Szigetre és el akarták orozni a polgármester fényképezőgépét
Zoom
A kiérkező rendőrök megpróbálták az Érpataki Modell atyját lebeszélni a feljelentésről, ez azonban a törvény szerint intézkedési kötelezettség elmulasztása hivatalos személy által elkövetett jogsértéssel szemben. A rendőrök figyelmét többször felhívták, hogy a feljelentést fel kell venniük a helyszínen is. A hírszolgálat beszámolója szerint a NAV munkatársai el akarták hagyni az intézkedés helyszínét, de ezt a Magyar Sziget rendezői és résztvevői megakadályozták, eleget téve állampolgársági kötelességüknek. A rendőrök erősítést kértek, ezt követően kiérkezett a gárdonyi rendőrkapitányság vezetője, ezáltal elindult az intézkedés, megtörténhetett a feljelentés.
Zoom
Amíg a százados nem érkezett meg, addig a helyszínen lévő rendőrök a NAV munkatársát még csak nem is igazoltatták. Összesen 14 rendőr, 4 járőrkocsi és 2 készenléti kisbusz kiérkezése árán sikerült a jogsérelmet bejelenteni.
A rendezvény résztvevői a rendezők és a polgármester úr harcos kiállását többször tapssal fogadták, végre megtanulhatják az intézkedésre képtelen, pénzhajhász hatóságok kiszolgálói, hogy miként is kellene viselkedni, intézkedni, dolgozni az ország javára a büntetésekből összekapargatott év végi prémiumvárás helyett.
Zoom
Egyébként is előadást tartott volna
Zoom
Ebben az időpontban egyébként a program szerint is Orosz Mihály Zoltán tartott volna előadást, ehelyett egy kiváló terepgyakorlatot láthattak a Magyar Sziget résztvevői.
A hangulat a fentiektől függetlenül kiváló, családias, bajtársi közösség alakult ki, ahogyan azt az eddigi években megszokhattuk - jegyzi meg összefoglalójában a HVIM Hírszolgálat.
(Kuruc.info)