Két sorban mintegy 16-18 sátrat állítottak fel reggel óta, úgy tűnik, fűthető sátrakról van szó. Közelebb nem lehetett menni, a körmendi rendészeti szakközépiskola területére nem engedték be a sajtót. A tábor az iskola és a temető közti részen lesz, távolabb a 8-as főút átmenő szakaszától.
Zoom
A Nyugat.hu nem hivatalos információkból értesült arról, hogy a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén egy 700 fős menekülttábort kezdtek el építeni.
Bebes István polgármester a szentgotthárdi Opel-gyár mai ünnepségén nyilatkozott erről. Elmondta, bízik abban, hogy a tábor "megfelelő, ellenőrzött körülmények között működik majd", megfelelő személyzettel és háttérrel.
A táborról hivatalosan nem kapott értesítést, az iskola területe a belügyminisztériumhoz tartozik, de azért elvárta volna, hogy tájékoztassák. Bebes bízik abban, hogy a városlakók életét ez a tábor nem fogja zavarni, de tart attól, hogy ha a táborlakók megindulnak a határ felé, akkor a 8-as főút átmenő szakaszán megbénítják a várost.
Hozzátette, alapvetően nem tart a "menekültektől", hiszen "köztük sok a diplomás és a középosztályhoz tartozó", és kifejtette reményét, hogy a városlakókra a tábor nem lesz negatív hatással.
Jobbik: nem akarunk bevándorlókat Körmenden!
A Jobbik határozottan tiltakozik az ellen, hogy akár csak egy napig is bevándorlók tartózkodjanak Körmenden. A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén most épül a sátortábor, ami arra enged következtetni, hogy rövid időn belül migránsok szállják meg a területet.
Felszólítjuk a városvezetést, hogy nyilatkozzon: érkeznek-e, és ha igen, mikor és mekkora létszámban bevándorlók a városba. A Jobbik követeli a lakosság részletes tájékoztatását! - írja közleményében Bana Tibor körmendi választókerületi elnök és Holecz Ferenc körmendi választókerületi szervező.
Frissítés: közben tájékoztatták a polgármestert - igazán rendesek
Újabb ideiglenes gyűjtőpontot létesít a Belügyminisztérium, ezúttal a körmendi rendészeti szakközépiskola területén - erősítette meg a tárca csütörtökön.
Bebes István, Körmend polgármestere az MTI-nek elmondta, a nap folyamán kapott tájékoztatást a belügyi tárcától arról, hogy egy 600 ember befogadására alkalmas ideiglenes gyűjtőpontot terveznek a településen, átmeneti jelleggel.