Megérkezett az illegális migránsok első csoportja Körmendre - értesült az MTI hivatalosan meg nem erősített forrásból pénteken.
Körmenden az elmúlt két napban építettek fel a rendészeti szakközépiskola területén a sátrakból álló ideiglenes gyűjtőpontot, amely az eddigi hivatalos közlés szerint 600 ember elhelyezésére alkalmas.
Zoom
A 600 illegális bevándorló elszállásolására alkalmas új ideiglenes gyűjtőpont a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola udvarán (MTI-fotó: Varga György)
A sátraknál áramellátást és vízhálózatot is kiépítettek, és több illemhelyet is telepítettek. A gyűjtőpont szokás szerint nyitottan működik majd, így a kontinenshódítók szabadon elhagyhatják azt.
Az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen azt látta, hogy több helybéli a rendőr szakközépiskola hátsó kerítésénél nézte a sátrak építését, a közelben lakók nyugtalanságuknak adtak hangot.
Péntek délelőttre Bebes István, Körmend fideszes polgármestere összehívta a Rába-parti város önkormányzatának rendkívüli ülését, amelyen tájékoztatja a képviselőket a Belügyminisztériumtól csütörtökön kapott információkról.
Az MSZP körmendi szervezete arra kérte az önkormányzatot, eszközeivel "segítse a minél gyorsabb regisztrációt", nyújtson segítséget abban, hogy a "menekültek" megfelelő körülmények között, békében eshessenek át az eljáráson.
A Jobbik viszont tiltakozik migrációs gyűjtőpont felállítása miatt. A nemzeti párt tüntetést is szervezett péntek estére.
(MTI nyomán)
Frisítés: Bana Tibor: a Jobbik ellenzi a körmendi befogadóállomást