Nem sokkal este nyolc óra előtt elérte Nagykanizsa határát az a migránsokból álló gyalogló menet, amely kora este a Somogy megyei Gyékényes térségében lépett be Magyarország területére.
Az MTI tudósítója azt látta, hogy a több száz, de akár ezer főt is meghaladó tömeg folyamatos tempóban haladt végig a Zala megyei Surdon át Nagykanizsa irányába, miközben a rendőrség autókkal biztosította vonulásukat és a járműforgalmat. Nem sokkal este nyolc óra előtt érte el Nagykanizsa határát a miklósfai városrésznél a gyaloglók első csoportja.
A rendőrök lezárták a településrész központjában azt az utat, amelyiken a menet halad, így szemből már nem lehet mellettük elmenni. A város déli részében sok rendőr gyülekezik, a járműforgalom azonban mindenütt zavartalan, ugyanakkor az út menti járdákon nagyon sok helybéli várakozik és nézelődik.
(MTI)
Frissítés: A város déli részén lévő vasútállomáshoz, egy oda este beállított vasúti szerelvényhez terelik a rendőrök azokat a migránsokat, akik kora este léptek be Magyarország területére Gyékényes irányából - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.
A nagykanizsai Csengery utcát a rendőrség mindkét irányban, egészen a miklósfai városrészig lezárta. Az illegális bevándorlókat a Csengery utcai vasúti teherperonokhoz állított személyvonathoz tereli egy rendőrsorfal, az első érkezők szó nélkül fel is szálltak a vonatra.
Három autóbusz is érkezett a vasútállomáshoz, ahol azt lehetett hallani, hogy ezeket a buszokat elküldik a többi gyaloglóért.
A helyszíni információk szerint a migránsok menete 10-11 kilométer hosszú, becslések szerint meghaladja az egy-kétezret a szétszórt csoportokban haladók létszáma. A többségében férfiakból álló csoportokban néhányan azt mondták, nem tudták, hogy Magyarországra kerültek, miután a horvátok vonattal a gyékényesi vasúti átkelőig vitték őket. Sokan úgy gondolták, hogy már Szlovéniában vannak, de az úti céljuk Ausztria és Németország.
A közeli utcákból nagyon sokan figyelik kíváncsian a történteket, de néhány kiabálón kívül a többség csak érdeklődve nézi az érkezőket és a nagy erőkkel jelen lévő rendőröket.
(MTI)