A történelmi Magyarország alakjától, "felvidékezéstől", "délvidékezéstől" sokkot kapó "civilek" által szervezett gettólakó zenekarok dajdajozásától lesz hangos a Sportaréna, melyet a gondosan (ki)választott társaságnak maga Balog Zoltán, a "nemzeti ügyek" kormányának minisztere biztosít teljesen ingyenesen. Hiszen hát olyan nemes célról van szó, nem lehet nemet mondani, még a végén az asztalra kerülne az antiszemita aduász. Pedig már jól ismert trükk a humanista köntösbe bújtatott farkas akolba küldése.
Mások mellett a 30Y, az Anna and the Barbies, Balázs Fecó, Csemer Boggie, Bródy János, a Budapest Bár, Dés László, Geszti Péter, a KFT, Pátkai Rozina, a Péterfy Bori & Love Band, a Quimby, Szalóki Ági és Zorán is fellép a "gyermekéhezés felszámolásáért" szervezett mai Nemzeti Minimum-koncerten a Sportarénában.
A szervező "civil" csoport célja a maratoni, tizenkét órás koncerttel az, hogy a mindenkori kormány dolgozzon ki olyan új gyermekétkeztetési hálózatot, amellyel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon, és garantálja erre a fedezetet a költségvetésben.
Az eseményen több mint száz előadó lép színpadra, de a fenti névsort olvasván kitűnik, hogy szinte kivétel nélkül a Nagykörútig terjed a szelekció. A szervező Nemzeti Minimum-csoport Balog Zoltántól, a rejtett erőforrások miniszterétől ingyen kapta meg a koncertre a Sportarénát. A rendezvényre az egyik főszervező, Bornai Tibor Háttal a Napnak címmel dalt írt, amely 14 órakor hangzik el a fellépők előadásában. Igen, az a Bornai tibor, akinek már attól is megakad a macesz a torkán, ha az időjárás-jelentésben feltűnik a Kárpát-medence - urambocsá: Nagy-Magyarország - sziluettje.
Zoom
Legalább hatezer év szenvedése látszik Bornai Tibor arcán, ha időjárás-jelentést néz
A koncertre meghívtak kétezer olyan fiatalt, aki mélyszegénységben (a Bornai-féléket ismerve inkább mélyigénytelenségben élőkről lesz szó - a szerk.) él és még sohasem járt Budapesten. Tíz órától a Budapest Bábszínház szervezésében kisgyerekeknek szóló programok lesznek az Arénában, a kora délután a nagyobb gyerekeké, az este a felnőtteké. A színpadon a meghívott parlamenti pártok egy-egy női képviselője fogja ismertetni azt az országgyűlési határozatot, képviselői indítványt, amely elindítja a törvénykezési folyamatot; ez garantálhatja a magyarországi gyermekéhezés felszámolását.
A jegybevételekből befolyó összeget a költségek levonása után egy krízisalapba fizetik, ez az önhibájukon kívül bajba jutott, gyerekétkezéssel is foglalkozó alapítványok megsegítésére jön létre. A tervek szerint szeptember 26. hivatalosan is a Nemzeti Minimum Napja lesz.
(Kuruc.info - MTI nyomán)