Egy három-négy év körüli kisgyereket talált egy járókelő hétfőn délután Miskolcon, a Stadion utca 61. szám előtt, elhanyagolt állapotban. A gyerek egy pad mellett ült a földön egyedül, nyári cipő és egy vékony kabát volt rajta. A férfi rögtön odament hozzá, mert senkit nem látott mellette. A kisfiú semmire sem tudott válaszolni, csak sírt. A férfi azonnal hívta a rendőrséget.
Zoom
A rendőrök később - lakossági bejelentés alapján - megtalálták a miskolci kisfiú anyját, de a gyerekért nem jelentkezett.
A gyerek jelenleg is kórházban van, megfigyelés alatt tartják. Csak néhány szót beszélt, de a családját nem említette.
Janasóczki Attila megyei rendőrségi szóvivő a TV2 Tények reggelben azt mondta, tudják, hogy ki a gyerek anyja, el is érték, de a vonal "hirtelen megszakadt", és azóta sem érik el a nőt, aki továbbra sem jelentkezett a kisfiúért.
Ha nem jelentkeznek a szülők, a gyermekvédelem fog gondoskodni róla.
Frissítés: nem volt otthon az "anya"
A miskolci rendőrök már jártak a miskolcon talált kisfiú anyjának lakásánál, de a nőt nem találták otthon - közölte a rendőrség.
A lakást úgy találták meg, hogy valaki telefonon mondta el nekik, ki a gyermek anyja, és hol lakik. A rendőrök a helyszínen csak a szomszédokkal tudtak beszélni. Tőlük kaptak egy telefonszámot, akkor hívták az anyát.
Azóta sem tudtak beszélni a nővel. Azt sem tudják, hol van.
A miskolci rendőrkapitányság az ügyben kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást még kedden.
2. frissítés: valaki hazudik, de nagyon
Megtalálták és kihallgatták a rendőrök a Miskolcon megtalált kisfiú anyját.
Azt mondta a rendőröknek, hogy  nem hagyta el a gyereket, hanem összeveszett az élettársával, és elment hazulról, de a fiút a férfira bízta.
A rendőrség kihallgatta a nő élettársát is, aki viszont azt állította, hogy a nő a gyerekkel együtt napokkal ezelőtt elment tőle, és semmit sem tudott róluk.
A rendőrség ideiglenesen befogadó otthonban helyezte el a gyereket. A Miskolci Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya dönt majd arról, hogy nevelőszülőknél helyezi el, vagy visszaadja az édesanyának.
3. frissítés: gyanúsítottként hallgatták ki
Azonosították, elfogták, majd a miskolci rendőrkapitányságra előállították annak a két és féléves kisfiúnak az édesanyját, akit hétfőn találtak Miskolcon, a Stadion utcában - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek.
Dobi Tamás közölte, a 34 éves nő gyanúsítotti kihallgatásán egymásnak ellentmondó érvekkel magyarázta tettét.
Hozzátette, kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság a helyi lakossal szemben.
A szóvivő emlékeztetett arra, hogy október 19-én kora délután Miskolcon felügyelet nélkül hagyta a kisfiát V. Renáta, aki ezzel veszélyeztette gyermeke testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését.
(Origó - TV2 - MTI nyomán)