Szerencsére a rendőrök megmentették a jövő adófizetőjének életét.
Frissítés: Mindenképpen mi tartjuk el ezt a Rikárdót is
Egészséges az a Rikárdó, akit anyja a fagyos éjszaka közepén hozott világra egy diósgyőri villamosmegállóban szombaton. Két rendőr, Farkas Tamás és Lantos Krisztián segített neki a kritikus pillanatokban.
A Bors úgy tudja, az alig húszéves nő a gyereket mínusz 14 fokban egy villamossínen állva hozta világra. Az anyuka még mindig "zavartan viselkedik", nem biztos, hogy megtarthatja fiát.
– Állampolgári bejelentés alapján mentünk ki járőrtársammal a diósgyőri Árpád úti villamosmegállóba. Megdöbbentő kép fogadott minket, egy fiatal nő állt a síneken, a nadrágja pedig le volt tolva. Zavart volt, nem nagyon bírt beszélni. Egyszer csak azt vettem észre, hogy mozog a nadrágjában valami. Ekkor pillantottam meg a kisbabát. Azonnal kiemeltem. A társammal megtisztogattuk az orránál és a szájánál, és ekkor felsírt. Arra nagyon vigyáztunk, hogy a köldökzsinór nehogy sérüljön, azt csak a kórházban vágta el az orvos. Megrendítő és egyben megható pillanat volt. Míg élünk nem felejtjük el – eleveníti fel a történteket Farkas Tamás járőr.
A gyermek a Rikárdó nevet kapta, a súlya közel három kilogramm. Az anyuka még mindig zavartan viselkedik, így nem biztos, hogy megtarthatja a kisfiát. Bár az is igaz, hogyha nem kerül állami gondozásba, akkor is nekünk kell eltartanunk...
Korábban írtuk: Éjjel, villamosmegállóban szült egy nő Miskolcon
A rendőrök egy miskolci villamosmegálló mellett született csecsemő életét mentették meg az éjszaka folyamán.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra 2016. január 2-án 23 óra 45 perckor érkezett bejelentés, amely szerint a Miskolc, Árpád úton lévő egyik villamosmegállónál egy nő szül.
A megállóhoz legközelebb tartózkodó járőrpáros néhány percen belül a helyszínre érkezett, ahol azt tapasztalták, hogy a megálló melletti gyalogos-átkelőhelyen egy nő áll, akinek lehúzott nadrágjában már benne van az újszülött gyermek.
Farkas Tamás r. törzsőrmester ekkor haladéktalanul hozzálátott a csecsemő légutainak megtisztításához, amelynek eredményeként a gyermek felsírt, életfunkciói helyreálltak. E közben Lantos Krisztián r. törzsőrmester az anyát védte a kihűléstől a szolgálati gépjárműből kivett pléddel.
A rendőrök által megtett elsődleges intézkedéseket követően a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre érkeztek, akik folytatták az anya és gyermeke ellátását, majd őket a járőrök kíséretében kórházba szállították.
(Police.hu)