A Jobbik botrányosnak és elfogadhatatlannak tartja Kiss László szövetségi kapitány mentegetését. Őszintén megdöbbentünk azon, hogy senki sem emelte fel a hangját sem a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjai, sem az edzői bizottság tagjai közül a ma megjelent, a szövetségi kapitány melletti állásfoglalásról szóló szavazás során - áll a párt közleményében, mely alább folytatódik.
Elfogadjuk, hogy Kiss László szakmailag sikeres edzőnek számít, de szövetségi kapitányként az egész magyar nemzetet képviseli, és ez a súlyos bűncselekmény nagyon komoly árnyékot vet a jelenlegi pozíciójára, amely miatt semmiféle közösséget nem lehet vele vállalni. A Balogh "vakkomondor" József ügyét követően a teljes magyar társadalom a fideszes országgyűlési képviselő és polgármester távozását követelte. Kisst Baloghénál súlyosabb bűncselekményért ítélték el, így az ő esetében is minimum elvárható a lemondás mind a kapitányi, mind pedig az alpolgármesteri tisztségéről. Nem mentség aljas tette alól az, hogy régen követte el. Annak fényében pedig különösen nem, hogy a hároméves szabadságvesztését sem töltötte le, hiszen az 1962-ben született ítélet után 1963-ban már bronzérmet szerzett.
Csak gondoljunk bele, mi történne, milyen reakciók követték volna, ha egy aktív pedagógusról derülne ki, hogy csoportos nemi erőszakért ítélték el. Joggal követelnék a magyar emberek abban az esetben is a pedagógus menesztését, ahogy ez Kiss László ügyében is magától értetődő lenne. Sajnálattal látjuk azonban, hogy Gyárfás Tamás és barátai a gyalázatos ügyből presztízskérdést csináltak, a helyes helyett a szerintük hasznosat választották. Kiss Lászlónak mindennek ellenére le kellene mondania tisztségéről, mert az megengedhetetlen, hogy az olimpia évében egy olyan ember vezesse a válogatottat, aki ilyen bűncselekményt követett el. Egy edző egyben tanár is, aki 55 évvel ezelőtt méltatlanná vált arra, hogy tehetséges fiatal úszóinkat nevelje, oktassa - szögezi le Dúró Dóra, a sportért is felelős országgyűlési bizottság elnöke.