Ma délelőtt ügyvédek jelenlétében Kiss László felkereste egykori áldozatát, Takáts Zsuzsannát, akitől bocsánatot kért, és akitől bocsánatot is nyert -mondta ma délután Százhalombatta polgármestere a rendkívüli képviselő-testületi ülés előtt.
Vezér Mihály hozzátette, már ma délután leszedik Kiss László nevét a róla elnevezett sportuszoda épületéről. Az előterjesztés szerint Városi Sportuszoda lesz a létesítmény új neve.
Tegnap biztossá vált, hogy Százhalombatta képviselő-testülete szerdán dönteni fog Kiss László díszpolgári címéről, illetve a nevét viselő sportuszoda átnevezéséről is. A botrány kirobbanását követően ugyan még felmerült, hogy megszavaztatják a város lakóit a döntésről, de az interjú után, amit Kiss László és társainak áldozata, Takáts Zsuzsanna adott az RTL Klubnak, már a helyi Fidesz is kifarolt a volt úszókapitány mögül.
A HVG információi szerint egy május 10-i keltezésű levélben Kiss még a közgyűlési határozat előtt, önként lemondott a díszpolgári címéről, és kérte, hogy változtassák meg a róla elnevezett uszoda nevét. A közgyűlés azonban ettől függetlenül összeült, hogy hivatalosan is döntsön mindkét kérdésben. Az előterjesztésben már szerepel a Városi Sportuszoda elnevezés. Az ülés zárt, de a döntések után sajtótájékoztatót tart a polgármester.
(Index nyomán)