Meghalt a Turay Ida Színház egyik fiatal dolgozója, amikor egy tolvaj megpróbálta ellopni az autóját Gödöllőn.
Berze Zsófiát, a Turay Ida Színház szervezési vezetőjét július 28-án támadta meg valaki Gödöllőn, és el akarta lopni azt autóját, de a lány ezt nem hagyta – írta a Facebookon Darvasi Ilona Johanna, a színház produkciós igazgatója.
"Fiatal volt, kedves és szép. Tőle fosztott meg bennünket egy gyilkos, aki elfutott a tett színhelyéről" – olvasható a posztjában.
Zoom
A Hírpress beszámolója szerint a 24 éves lány este éppen hazatért, kiszállt az autóból, és ki akarta nyitni a kaput, amikor egy ismeretlen férfi beugrott a járó motorú autóba, és el akart hajtani.
A lány a járműbe kapaszkodva próbálta megállítani, de a rabló ekkor gázt adott, néhány méteren keresztül magával vonszolta az autóba kapaszkodó lányt, és az út menti, két méter mély vízelvezető árokba borult. Áldozata a Hyundai alá szorult.
Zoom
Zoom
A gyilkos kimászott a kocsiból és elmenekült a helyszínről.
Frissítés: Muzsikus cigány ölte meg Zsófiát - Szénási Lajos a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttesben másodhegedűs

Cigányzenészként dolgozott korábban az a férfi, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a csütörtök esti halálos autórablással gyanúsít. A 35 éves gödöllői Szénási Lajos a jelenlegi adatok szerint csütörtök este megpróbált elhajtani B. Zsófia, a Turay Ida Színház szervezőjének autójával Gödöllőn. A fiatal nő megpróbálta megakadályozni, az autó rázuhant és a 24 éves lány életét vesztette. Szénási Lajos tavaly még a 100 Tagú Cigányzenekar külföldön játszó “klónzenekarával”, a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttessel turnézott, mint másodhegedűs. A cigányzenekar honlapja szerint még mindig a társulat tagja.
A rendőrségi tájékoztatás szerint egy fiatal nő, a 24 éves B. Zsófia este tíz óra után hazaérkezett, kiszállt a kocsijából, hogy kinyissa a kaput. Ezt az alkalmat kihasználva ugrott oda a cigány, el akarta lopni a járó motorú autót, beugrott a kocsiba, és kitolatott a vízelvezető árok hídjáról.
A nő próbálta megakadályozni a lopást, de az elkövető az autóval elsodorta, majd a járművel becsúszott az árokba. Az autó tulajdonosa beszorult a kocsi alá, és a helyszínen életét vesztette. A gyilkos cigány elmenekült. Az esetnek 14-16 éves fiúk egy csoportja volt a szemtanúja.
Az elkövető ellen rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. A rendőrség megnevezte a feltételezett gyanúsítottat: körözést adtak a 35 éves Szénási Lajos ellen.

– Ismerem, ügyes zenész, de kissé zavaros fejű fiatalember – mondta Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke. – Velünk ő már nem zenélt, csak a botrányos különválás után csatlakozott a zenekarhoz. Alig tudom elhinni, hogy ilyen ügybe keveredhetett - nyilatkozta a Lokálnak Farkas Nándor.
2. frissítés: Egy sörözőben fogták el a cigányt, csak rablás miatt indítottak ellene eljárást
A nyomozók a 35 éves "Sz. Lajost" körözésének elrendelése után néhány órával Isaszegen, egy sörözőben elfogták. A rendőrség csak rablás miatt indított eljárást a gyilkos cigány ellen.
A Blikk úgy tudja, hogy a korábban körözött Sz. Lajos ismert cigányzenész, a 100 tagú cigányzenekarból kivált muzsikusok által alapított, Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttesnek a tagja volt, ennek viszont ellentmond, hogy a zenekar honlapján még mindig szerepel Szénási.
Zoom
Beszéltek egy zenésztársával, aki szerint tehetséges, jó zenész volt a férfi, 4 évvel ezelőttig. Mindkét lánytestvére egyetemet végzett, az apja is magasan elismert zenész. Arról a zenésztárs nem árulta el, mi történt 4 éve a muzsikussal, mert azzal a "nyomozást veszélyeztetné". Ma a "há' de a cigányzenészek milyen becsületesek" mítoszával lettünk szegényebbek.

Szombati frissítés: Valami csoda folytán megvádolták emberöléssel is Szénásit
Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. Lajos 35 éves gödöllői lakos ellen - olvasható a rendőrség friss közleményében. Mint ismeretes, a gyilkos cigányt tegnap még csak rablással gyanúsították.
Zoom
Az eset körülményeiről nem árultak el újdonságot, csak a korábbi, szűkszavú közleményt ismételték meg a rendőrség honlapján, illetve megosztottak egy felvételt a cigány befogásáról.
A nyomozók 2016. július 29-én 14 óra 30 perckor fogták el Szénásit Isaszegen. Előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozóhatóság kezdeményezi a gyilkos előzetes letartóztatásának elrendelését.
(Kuruc.info - HVG - Hírpress - Lokál - Police.hu nyomán)