A CÖF is bekapcsolódott Vona Gábor lejáratásába, a korábbi bohócos hirdetéseket újratöltve immár Gyurcsány Ferenccel együtt ábrázolják a Jobbik elnökét - írja a HVG, bemutatva a szerdai Magyar Hírlapban talált hirdetést:
Zoom
Frissítés: csak úgy "elküldték a lapoknak" az egész oldalas hirdetést - nyilván ingyenes a közzététel...
Új szereplőt szerződtetett "a szocliberális cirkusz" Vona Gábor Jobbik-elnök személyében, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátkampányt indított, hogy ezt bemutassa - mondta Csizmadia László, a CÖF alapítója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Az Ötvenhatosok terén bemutatott plakáton Vona Gábort és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti: “Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra".
Az MTI híre szerint Csizmadia László elmondta: az interneten már megjelentek az azonos tartalmú hirdetések, amit elküldtek több napilapnak is; egyedül a Magyar Nemzet közölte, hogy nem hozza le a hirdetést.
Jobbik: ha ti bohócoztok, mi is bohócozunk!
A CÖF plakátján Vona Gábor leendő kormányfő és Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök között bohócként szerepel Orbán Viktor jelenlegi kormányfő is. A Jobbik üdvözli az álcivil szervezet plakátját, hiszen már ők is belátták, a jelenlegi kormányfő egy gátlástalan bohóc. Ettől függetlenül persze kíváncsiak vagyunk, mennyibe került a CÖF plakátkampánya, mennyi közpénzt emésztett föl, s vajon Habony Árpád és Rogán Antal baráti köréhez köthető, letelepedési kötvényeket árusító offshore cégek, Gaith Pharaon nevű körözött személy vagy Mészáros Lőrinc nevű civil adakozó juttatásai szerepelnek-e majd a költségvetésükben - áll a Jobbik közleményében.
2. frissítés: az MTI-hír később közzétett folytatása, valamint a két nyomorult álcivil a plakátjaival, melyek szerintük "információforrások"
Csizmadia László elmondta: az interneten már megjelentek az azonos tartalmú hirdetések, amit elküldtek több napilapnak is; egyedül a Magyar Nemzet közölte, hogy nem hozza le a hirdetést. "Világosan látszik, hogy a Magyar Nemzet színt vallott" – mondta az M1 aktuális csatornának nyilatkozva, hozzátéve: "beálltak a Jobbik mögé".
Zoom
Mint mondta, nem az a probléma, ha hirtelen odaállnak egy párt mögé, és azt támogatják, de az, hogy "kizárják a Magyar Nemzet olvasóit abból, hogy máshonnan is információkat szerezzenek, már nagyon komoly hiba".
Csizmadia László elmondta: a plakátokat "anyagi erősségüknek megfelelően" valószínűleg mobil módon, az ország több részén is kihelyezik. Úgy fogalmazott: már 2014-ben is bebizonyosodott, hogy nem cirkusz kell a népnek, és az embereknek olyan vezetőkre van szükségük, akik maguk mögött érezve az emberek többségét, támogatását, "állhatatosan megvédik az anyaföldet és a nemzet szuverenitását".
Zoom
Amikor a Jobbik a bevándorlásellenes alaptörvény-módosításra nemmel szavazott, "kiiratkozott a megbízható nemzetvédők távborából" – jelentette ki. Úgy fogalmazott, Vona Gábor már 2010-ben "felfedte valódi érzelmeit", amikor távolmaradt a kettős állampolgárságról szóló szavazástól, később pedig kijelentette, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye. Hozzátette: mindezt "tetézte" azzal, hogy az alaptörvény-módosítás megszavazásához "pitiáner zsarolással a letelepedési kötvények visszavonásához kötötte pártja igenjét". "Ez a követelés politikai bohóckodás. Kijelenthetjük, hogy a plakáton lévő bohócmesternek új tanítványa van" – mondta Csizmadia László.
Szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor "a terror mezsgyéjén egyensúlyoz: míg az egyik belekóstolt az államterrorba, a másik a paramilitáris szervezetekkel próbál erősödni".
Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a sajtótájékoztatón arról beszélt, szokatlan tendenciát lehet felfedezni abban, hogy a Jobbik sem az alaptörvény-módosítás, sem az alkotmánybírák megszavazásában nem vett részt. "Sokan úgy vélik, ez már egy hosszú távú szövetség kezdete, egy olyan együttműködésé, amelyet korábban nem lehetett elképzelni" – tette hozzá.
Zoom
Mint mondta, "a szélbal és a széljobb összefogás, ami tapasztalható, olyan újdonság, ami elgondolkodtatja a nemzeti konzervatív keresztény polgárokat", "a civilek pedig megbotránkoznak rajta". Hozzátette: az alaptörvény-módosítás olyan szimbólumokat épített volna be az alaptörvénybe, mint például a nemzeti identitás; az, hogy ezt nem szavazta meg a Jobbik, lehet, hogy rövid távon politikai sikereket eredményezhet, de közép- és hosszú távon semmiképpen sem.