A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya nyomozást folytat Sz. Tamás 40 éves budapesti, valamint egy 38 éves nigériai férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Zoom
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Sz. Tamás 2016. december 10-én Hollandiából csempészett kokaint Magyarországra egy nigériai férfi megbízásából úgy, hogy a kábítószert összesen 65 kapszulába tette, amelyeket lenyelt. A magyar férfi Hollandiából hazatérve még ugyanerre a napra szállást foglalt magának Budapest belvárosában. A férfi a lakást 2016. december 11-én a reggeli órákban elhagyta, de a nyomozók 9 óra 15 perckor Budapesten a VII., Erzsébet körút és Dohány utca kereszteződésénél igazoltatták. Ruházatának átvizsgálásakor a nála lévő hátizsákból 61 darab egyenként 12 gramm súlyú, fehér színű kapszula került elő.
Zoom
Az elfogott személy a helyszínen a rendőröknek elmondta, hogy korábban 65 darab kapszulát nyelt le, és még négy kapszula a szervezetében van. A férfit elfogása után, a kapszulák eltávolítása érdekében egészségügyi intézménybe szállították.
A csempész elfogását követően megbízóját, a Magyarországon tartózkodási engedéllyel rendelkező nigériai férfit a nyomozók 10 óra 30 perc körül Budapesten a VIII., Harminckettesek terén fogták el. A két férfit kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását.