2017 második felében Magyarországra látogat Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök – tudta meg az Origó.
Zoom
A napokban Orbán Viktor miniszterelnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon tárgyalt egymással, ennek során valóban szóba került, hogy 2017 második felében, amikor Magyarország a V4 soros elnöke lesz, az izraeli kormányfő Budapestre látogat – közölte a lap érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
A tervek szerint a kétoldalú tárgyaláson kívül a magyar fővárosban sor kerülhet a visegrádi országok és Izrael csúcstalálkozójára is – tette hozzá.
Benjamin Netanjahu a The Jerusalem Post tudósítása szerint kedden újságírói kérdésre válaszolta azt, hogy jövőre nemcsak Kínába, hanem Nyugat-Afrikába, Latin-Amerikába és "Kelet-Európába" is ellátogat.
A két kormányfő legutóbb Simon Peresz temetésén találkozott, akkor az MTI tudósítása szerint kezet fogtak, és pár szót váltottak.
Régen volt már a Zsidó Világkongresszus, Orbán úgy érzi, megint nyalni kell - ezek szerint már elfeledte, mennyit ér az ilyesmi: Hiába nyalt be Orbán prosztatáig, "Isten ajándékainak" ez sem elég