"Nem szavazták meg, így nem kerülhet a parlament elé az amnesztia-javaslatunk. Csak a Jobbik szavazott igennel, a Fidesz tartózkodott, az MSZP pedig elmenekült a szavazás elől" - írja Facebook-oldalán Toroczkai László, a Jobbik alelnöke.
Még a budaházys pólót sem tűrték meg:
Frissítés: gazdag migráns jöhet, a 2006-osoknak nincs kegyelem
Leszavazták a Jobbik alaptörvény-módosítási javaslatát, amely nem engedélyezné a letelepedésikötvény-bizniszt. Emellett a kormánypárti képviselők nemet mondtak arra is, hogy közkegyelemben részesítsék a 2006-2010 közötti politikai elítélteket.
2. frissítés a Budaházy.orgról:
Budaházy Edda véleménye a bizottsági ülésen történtekről:
Talán csalódást fogok okozni sokaknak, akik szeretik a kormányt mocskolni reggeltől estig: én nem azt éreztem a Budaházy Györgyék és társaik ügyében felmerülő közkegyelmi törvényjavaslat bizottsági vitáján, hogy a fideszes politikusok ellenzik az ügyet, és nem akarnak megoldást rá. Inkább azt, hogy bár lelkükben érzik, hogy tenniük kell valamit, még nincs meg a felhatalmazás a vezetéstől, és nem akarnak olyan döntést hozni, amibe bármilyen módon később bele tudna kötni majd az ellenzék, a sajtó és persze a mindenható Európai Unió. Hiszem, hogy a megfelelő formában végül támogatni fogják az amnesztiát.
Ezért lenne nagyon fontos, hogy a már csatlakozott városok (Kerepes, Kunszentmiklós, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Ásotthalom, és legújabban a 80 000-es Újpest, amelynek bátorságát ezúton is köszönjük) mellett újabbak nyilvánítsák ki a szemkilövetők elleni ellenállás résztvevőinek adandó közkegyelmi igényüket. Mindenki, aki tenni szeretne az ügyért, próbáljon saját lakóhelyén lobbizni a képviselő-testületnél, hogy vegyék ezt napirendre! Ha elég nagy lenne a társadalmi nyomás, a kormány is könnyebben lépne.
Tovább kell mennünk, soha nem adjuk fel!
A Turul Tv felvétele a bizottsági ülésről:
Toroczkai László, Budaházy Edda és Sneider Tamás véleménye:
Korábban írtuk: