Az Igazi Csíki Sör melletti szolidaritás jegyében a Magyar-Turán Alapítvány valamennyi eseményéről, így a Kurultájról, valamint az augusztusi Ősök Napjáról is kitiltja a Heineken termékeit - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t kedden.
Közleményük szerint erről az “Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a negyedmillió látogatót vonzó Kurultáj Magyar Törzsi Gyűlést szervező Magyar-Turán Alapítvány vezetése hétfőn döntött”. Az idei Ősök Napjára regisztráló több mint ötven vendéglátóipari egységet írásban értesítik az alapítványi döntésről. Álláspontjuk szerint a román bíróság jogtalanul tiltotta be az Igazi Csíki Sört.
A közleményben úgy fogalmaztak: a Magyar-Turán Alapítvány kiáll a jogtalanul ellehetetlenített székelyföldi vállalkozás mellett. Elfogadhatatlannak tartják a Heineken “agresszív üzletpolitikáját, hamis érvelését, valamint a magyar nyelvet Romániában diszkrimináló törekvéseit”.
Az alapítvány arra kéri tagjait, szimpatizánsait, hogy bojkottálják a Heinekent, a multicég egyetlen termékét se fogyasszák – olvasható a közleményben.
(MTI)