Kilenc évre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla pénteken annak az orvosnak a szabadságvesztését, aki 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét.
A táblabíróság a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a volt kórházigazgatót, emellett végleg eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.
Az ügyben 2016 májusában hozott elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék, akkor nem jogerősen négy év börtönbüntetést szabtak ki B. Krisztiánra, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották az orvosi hivatása gyakorlásától.
Az ügy az után került a táblabíróság elé, hogy a vádlott és védője felmentésért, az ügyészség pedig súlyosításért, hosszabb szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.
Az orvos, B. Krisztián a vád szerint 2013. március 12-én reggel 8 óra előtt megtámadta volt szeretőjét. A nőt a lakásában előbb a földre teperte, kábító hatású injekciót adott a combjába, leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és lelépett. Bár a rendőrség vádemelést javasolt a Fővárosi Főügyészségnek, 2014-ben megszüntették az eljárást a férfi ellen. Az ügyészség az áldozat panaszára idén rendelte el újra a nyomozást, és az orvost nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték a Fővárosi Törvényszéken.
B. Krisztián, Mikola István volt egészségügyi miniszter unokaöccse, a budai irgalmasrendi kórház korábbi igazgatója az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét, és egyebek mellett azt állította: azért áll a bíróság előtt, mert a rendőrségnek nem volt jobb ötlete.
(MTI - HVG nyomán; videó: N1TV)