Gorka Sebestyén, a Fehér Ház, pontosabban Donald Trump elnök néhány héttel ezelőtt kinevezett terrorellenes főtanácsadója a zsidók célkeresztjébe került, s ellene a The Forward című amerikai zsidó újság „tényfeltáró” írásainak vezetésével egyre gyűlölködőbb hangú hadjáratot indítottak. Gorkát a magyarországi, szerintük antiszemita, náci eszméket valló szervezetekkel, így a Jobbikkal való egykori kapcsolatai miatt támadják. A zsidóknak az sem tetszik, hogy Gorka Sebestyén 2006-ban ilyen-olyan minőségében kivette részét a szocionista, hazug Gyurcsány-kormány elleni őszi tiltakozásokból. Kíváncsian várjuk, meddig állja a sarat, lesz-e képes ellenállni Donald Trump elnök a Gorka Sebestyén fejét követelő zsidóknak.
Zoom
Donald Trump és Gorka Sebestyén (fotó: Fb)
A The Forward (Előre) című amerikai zsidó újság tegnap kiegészítette, újabb vádpontokkal bővítette a magyar Gorka Sebestyén „bűnlajstromát”. Gorka már hetek óta a világ intézőinek célkeresztjében van, s legutóbb azt „derítették ki”, hogy Donald Trump elnök terrorellenes vezető tanácsadója egy olyan „szélsőjobboldali magyar szervezet bejegyzett tagja, amely a második világháború idején szorosan együttműködött a náci rendszerrel.” A zsidó heccportál Gorka szemére veti – s egyúttal Trumpot a menesztésére ösztökéli -, hogy a Vitézi Rendet 1920-ban nem más, mint „az antiszemita ellentengernagy, Horthy Miklós alapította”. (Azt, hogy a zsidók inkább hálával tartoznának Horthy Miklósnak, a The Forward és annak cikkét kiszínező izraeli Má’áriv című héber lap nem említi – H. J.) Az izraeli és az amerikai lap azt is állítja – egyelőre nevek említése nélkül -, hogy a Történelmi Vitézi Rend vezetői is azt mondták a Forward kérdésére válaszolva: szervezetük szorosan együttműködött „a náci rendszerrel”.
Gorka Sebestyén „bűnösségét” az is bizonyítja – a zsidó újságok szerint -, hogy „Horthy saját maga is megfogalmazta a zsidók iránti gyűlöletét, s az 1944-ig tartó kormányzása idején meghirdetett egy egész sor zsidóellenes törvényt, együttműködött Adolf Hitlerrel, s a többi között ő deportált több százezer zsidót a nácik karjaiba és a gyűjtőtáborokba.” Az említett zsidó újságok veszedelmes antiszemitának nevezik a Történelmi Vitézi Rendet, már csak azért is, mert a State Department (az USA külügyminisztériuma) is olyan szervezetnek minősítette, mint amely „a náci Németország kormányának utasításait hajtotta végre, s ezért a Rend tagjai (így értelemszerűen Gorka Sebestyén is – H. J.) a bevándorlási törvények értelmében nem léphetnek be az Amerikai Egyesült Államok területére”.
Zoom
Vitézavatás a Margitszigeten 1926-ban (fotó: archív)
Az amerikai zsidó újság állítása szerint a Történelmi Vitézi Rend két vezetője (Soltész Gyula törzskapitány, a rend Főszéktartója és Pintér Kornél területi törzskapitány) megerősítette nekik, hogy Gorka Sebestyén „Magyarországon egy életre szóló esküt tett a Rendre, még mielőtt kivándorolt, és 2012-ben amerikai állampolgár lett.”, írja a zsidó lap. „Ha ez az állítás megfelel a valóságnak, akkor Gorka nem számolt be erről az amerikai bevándorlási hatóságoknak, s ez pedig azt jelenti, hogy elvesztheti a kormányzatban betöltött magas pozícióját, valamint kiutasíthatják az Egyesült Államokból”, jegyzi meg a cikkíró.
A Má’áriv ezután fölidézi a Vitézi Rend kommunista korszakbeli történelmét is, kezdve azzal, hogy „a második világháború után (1947-ben – H. J.) törvényen kívül helyezték, de titokban továbbra is létezett”, ám a kommunista rendszer bukása után, 1989-ben ismét szabadon működött. A kettészakadt Vitézi Rend közül a lap szerint Gorka a Történelmi Vitézi Rend tagja, s ez az új Rend, akárcsak az eredeti, egyértelműen „fajvédő, antiszemita és nacionalista nézeteket vall, ám arra nincs bizonyíték, hogy részese lenne erőszakos cselekményeknek”, írja a zsidó lap.
Gorkának a zsidók azt is felróják, hogy olyan szervezetre, a Történelmi Vitézi Rendre esküdött föl, amelynek esküszövegében a többi között ez áll: „Magyarságomat soha nem árultam el, soha nem tartoztam nemzetellenes szervezethez vagy titkos szervezethez. Isten engem úgy segéljen!” (Ez az esküszöveg valóban súlyos bűnre vall… - H. J.)
Zoom
A Történelmi Vitézi Rend tagjai a Székelyek Nagy Menetelésén 2013-ban (fotó: Wikipédia)
A Má’áriv egyik korábbi számában arra is emlékeztet, hogy az amerikai The Forward zsidó hírportál már az idén februárban felfedte Gorka Sebestyén és az antiszemita Jobbik közötti kapcsolatot. A Má’áriv szerint „Gorka néhány egykori barátjával együtt megalapította a közismerten antiszemita magyar Jobbik Pártot. Gorka közreműködött a magyarországi szélsőjobb tevékenységében, beleértve tehát azt is, hogy egykori barátaival megalapította az antiszemita történetéről elhíresült Jobbik nevű politikai pártot.” Gorka egyik ilyen régi társának, Vona Gábornak 2010-es mondását is felidézi a The Forward, s arra hivatkozva a Má’áriv: „A kommunizmus idejében Moszkva csizmáját nyalogattuk, s most pedig Brüsszel, Washington és Tel-Aviv csizmáját nyalogatjuk.” A Má’áriv által az idén február 25-én közölt cikk illusztrációjaként Vona Gábor fényképe alatt a következő képaláírás olvasható: „Súlyosan gyűlölködő kifejezések a zsidók ellen és a Magyarországról történő eltávolításukat követelő felhívások”.
A zsidók a szocionista Gyurcsány-kormány ellen 2006 őszén elkezdődött, de vérbe fojtott forradalomban való részvételét is nehezményezik: „Amikor 2006-ban elkezdődtek a magyar kormány elleni tüntetések, Gorka tevékeny részt vállalt a tiltakozás megszervezéséből, sőt tolmácsként, sajtóügyi és stratégiai tanácsadóként a Magyar Nemzeti Bizottság nevű tiltakozó mozgalom munkájában is vezető szerepet töltött be.”
Hering J. – Kuruc.info
Korábban írtuk: