Valakivel versenyezhetett a TV2 Tények információi szerint az az autós, aki hátulról gyakorlatilag letarolt egy másik kocsit Budapesten, a III. kerületi Szentendrei úton szombatra virradó éjjel. A piros lámpánál várakozó, vétlen autóban Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos, a MULTI Vízisport Sportegyesület sportolója ült, ő és egy másik, szintén 22 éves fiatal is szörnyethalt, a tűzoltóknak kellett kivágniuk a holttesteket a roncsból.
A hírműsor szerint az ütközés olyan erejű volt, hogy az első autó elrepült, a roncsok pedig kidöntöttek több oszlopot és táblát is. Egy környéken lakó asszony nyilatkozott a TV2 riporterének, azt mondta, nagyon nagy csattanás volt, az ágyból is majdnem kiesett.
Zoom
A riport szerint nagyon gyorsan mehetett a hátulról érkező autó, és ezért rohant bele a piros lámpánál álló kocsiba. Az ütközéstől az autó 28 éves sofőrje kizuhant a kocsijából, valószínűleg nem volt bekötve.
Kórházba vitték a mentők, ahol a súlyosan megsérült férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, őrizetbe vették és egyben kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Halált okozó közúti baleset okozása miatt nyomoznak.
A Tények szerint a baleset előtt több kocsit is láttak száguldozni a Szentendrei úton, amelyek versenyeztek egymással.
(Origó)
Korábban írtuk: Elhunyt egy ifjúsági világbajnok kajakos
Elhunyt Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos.
A 21 éves versenyző halálhírét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közölte a honlapján.
Zoom
Az MTI úgy tudja, hogy a fiatal sportoló - aki a tavalyi, duisburgi világkupán harmadik lett a felnőttek között 5000 méteren - egy éjjeli, budapesti autóbalesetben vesztette életét.
(MTI)