Ötvenmilliós költségvetési csalással gyanúsítja a Nemzeti Adó és Vámhivatal Gáspár Győző "énekest", "előadóművészt". (Értsd: dajdajozó, ordítozó, a magyar nyelvet minden egyes megszólalása során kerékbe törő cigány ripacsot - a szerk.) A gyanú szerint "Győzike" nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg.
Zoom
Salgótarján, 2011. szeptember 26. - Gáspár Győző és felesége várakozik tárgyalására a városi bíróság folyosóján. Az ügyészség egy show-műsorbeli szereplés kapcsán 22,2 millió forintos adócsalással és magánokirat hamisításával vádolta őket
A pénzügyi nyomozók csütörtökön egyidőben több Nógrád megyei helyszínen tartottak házkutatást, melynek során a többi között luxusautólat és arany ékszereket foglaltak le.
A cigánybűnöző kihallgatása jelenleg is folyamatban van. Esetleges őrizetbe vételéről a kihallgatás után döntenek. Rajta kívül a testvére és három társuk ellen is büntetőeljárást indított a Nemzeti Adó és Vámhivatal.
(Kuruc.info - Híradó korrigálva)
Frissítés: íme az MTI híre - keresse benne "Győzike" nevét vagy legalább monogramját!
Tíz autó többszöri eladásával körülbelül 40 millió forint áfacsalást követtek el Nógrád megyében. Egy testvérpárt és további három embert gyanúsítanak a csalással.
A testvérek nagy értékű autókat vásároltak saját külföldön bejegyzett cégek nevére, majd azokat olyan magyar cégeknek adták tovább, amiket saját embereik, strómanjaik vezettek. Végül az autók többségét haszonnal eladták. Céljuk az áfafizetés megkerülése volt - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MIT-t.
Az idősebb testvér saját magára költött 50 millió forintot a család román cégének bankszámlájáról, ezért őt sikkasztással is vádolják.
A testvéreket és a cégek ügyvezetőit költségvetési csalás gyanújával hallgatták ki a pénzügyi nyomozók. Az akcióban lefoglaltak két luxusautót több mint ötvenmillió forint értékben, csaknem hárommillió forint készpénzt és egy széfnyi arany ékszert, hogy az okozott kár megtérüljön.
2. frissítés: az asszony tájékoztatta a rosszindulatú ismerősöket, hogy a házkutatás ellenére másnap 11 órára sikerült valahogy összedobniuk egy reggelit. Valóban komoly teljesítmény...
 
gasparbea (@gasparbea) által megosztott bejegyzés,
3. frissítés: most már tényleg lecsukhatják, akár hosszú évekre is
Mivel a terhére rótt bűncselekményeket a korábbi ügyében kikötött próbaidő alatt követte el, Gáspár így már csak letöltendőt kaphat, és végrehajtják a több mint másfél éves felfüggesztett büntetését is - mutat rá az M1 híradója.
Zoom
Gáspár Győzőt 2013 októberében a Balassagyarmati Törvényszék adócsalás miatt jogerősen egy év nyolc hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Vagyis a mostani gyanúsításban szereplő bűncselekményeket a próbaidő alatt követhette el.
Bérces Viktor büntetőjogász, egyetemi adjunktus a Híradónak azt mondta, hogy ilyen esetekben a bíróságok már letöltendő börtönbüntetést szabnak ki, egyben automatikusan elrendelik a felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.
- Arra semmiképpen sem számíthat, hogy újra kiszabnak vele szemben egy felfüggesztett szabadságvesztést – fogalmazott.
Zoom
Gáspár Győző mellett a testvére és három társuk is gyanúsított. A pénzügyi nyomozók azt is vizsgálják, hogy fennállt-e a gyanúsítottak között a bűnszövetség. Ez esetben ugyanis a büntetési tétel 2 évtől 8 évig terjed. Mivel Gáspárt a költségvetési csalás mellett 50 milliós sikkasztással is gyanúsítják, nála a halmazati büntetés felső határa 10 és fél év. Ehhez jön még az egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtása.