Állítsuk meg Moszkvát! címmel tüntetést hirdettek szerda estére a budapesti orosz nagykövetség elé. Liberálisék a Fidesz-székházhoz is átvonulnának.
Zoom
Gulyás a bíróság előtt - ő is holotúlélő lesz, ugyanis munkára ítélték
A 19 órakor kezdődő demonstráción felszólal Lányi András író, filozófus, Antal Nikoletta Henrietta ligetvédő, Puzsér Róbert publicista és Gulyás Márton "aktivista". A beszédek után a Fidesz Lendvay utcai székházához terveznek vonulni.
"Nem leszünk ismét orosz gyarmat! Magyarország Európához tartozik. Az elmúlt években, aggasztóan növekedett az orosz befolyás Magyarországon. A magyar belügyekbe való orosz beavatkozás súlyos nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában. Nem leszük Putyin trójai falova az Európai Unióban!" – hangsúlyozzák a szervezők, akik arra is felhívják a figyelmet, hogy ez egy "civil szervezésű, pártoktól független rendezvény lesz".
A meghívó szerint tiltakoznak "Magyarország orosz mintára történő autoriter átrendezése", "a magyar belügyekbe való orosz beavatkozás", "az Európai Unió tudatos destabilizációja", "az átláthatatlan paksi bővítés orosz pénzből való megépülése", "a tömeggyilkos Aszad-rezsim felfegyverzése és támogatása", " Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának megsértése", "a csecsenföldi melegek koncentrációs táborba zárása" és "a családon belüli erőszak oroszországi dekriminalizációja" ellen.
(MNO nyomán)
Frissítés: Putyin Adolf Hitler szellemével összefogva hideget küldött ránk, ezért az ötvenkilós Moszkva-megállítók inkább elnapolták a tüntetést: