A Jobbik feljelentést tett amiatt, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 508 millió forint támogatást kapott 2016-ban a Magyar Villamos Művektől (MVM) - közölte Szávay István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
A politikus szerint az elmúlt 7-8 évben nem lehetett tudni, hogy a szervezet miből finanszírozza a kormánypártokat támogató akcióit.
Hozzátette: kiderült, hogy az MVM támogatta a CÖF civil tájékoztatási tevékenységét, s felmerül a gyanúja annak, hogy a szervezet Vona Gábor Jobbik-, illetve Gyurcsány Ferenc DK-elnököt egy bohóc társaságában ábrázoló plakátjai ebből a forrásból, közpénzből készültek.
Szávay István szerint ez felveti a hűtlen kezelés gyanúját, ezért a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett.
A jobbikos politikus azt is elmondta, valamennyi tárcától választ vár arra, hogy a hozzájuk tartozó intézmények támogatták-e a CÖF-öt.
Szávay a Fidesz társadalmi hasznosságról alkotott torz képének szemléltetésére azt is elmondta, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Böjte Csaba atya alapítványa mindössze 850 ezer forintot kapott az MVM-től.
Frissítés: Fidesz: Soros, Soros!
A Jobbik elárulta a nemzeti ügyeket, és támadja az azokért kiálló civileket - ezzel válaszolt a Fidesz arra, hogy az ellenzéki párt feljelentette a CÖF-öt, mert állami cégtől kapott anyagi támogatást.
A Fidesz értékelése szerint a Jobbik elárulta a nemzeti ügyeket és még azokat a civileket is támadja, akik kiállnak azokért.
A kormánypárt ezt pénteken arra reagálva közölte az MTI-el, hogy a Jobbik feljelentést tett amiatt, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) támogatást kapott 2016-ban a Magyar Villamos Művektől.
A Fidesz szerint az ellenzéki párt azokat a civileket és magyar embereket támadja, akik kiállnak a nemzeti érdekekért és felemelik szavukat a migránsok betelepítése ellen.
A Jobbik a hatalomért és a pénzért tényleg mindenre képes – írták a közleményben, amelyben azt hazudták, hogy noha a párt nemzeti radikalizmust ígért választóinak, ma a Soros-szervezetek szócsöve lett és a Soros-egyetem érdekében lép fel.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: