2017. szeptember 20-án, a 2006-os rendőrterror első felvonásának 11 éves évfordulóján a Kúrián Budaházy György RTL Klub és Benkő György elleni polgári peres tárgyalásán Baka András tanácsa Budaházy ellen döntött egy vérlázítóan semmitmondó indoklással, és az eddig már rátestált több millió forintnyi perköltséget további százezrekkel növelte. Született tehát egy újabb igazságtalan Budaházy-ítélet.
Zoom
Baka András
Bakáról érdemes tudni, hogy mielőtt még átnevezték Kúriának, a jogelőd Legfelsőbb Bíróság elnökeként a Jobbik feloszlatásának lelehetőségét pedzegette a sajtóban. Ennek fényében el lehet képzelni a hazafiakhoz való hozzáállását. A Kúrián pedig ez a tanács tárgyal minden személyiségi jogi ügyet, és Budaházynak még öt hasonló pere vár felülvizsgálatra, amik sorsa ezek után meglehetősen kilátástalannak tűnik.
A tanácsnak egyébként tagja az a Pataki Árpád bíró is, aki csak a közelmúltban került fel ide a Fővárosi Törvényszékről, és akitől ennél sokkal korrektebb hozzáállást lehetett annak idején még a Törvényszéken tapasztalni személyiségi jogi perekben. A tárgyaláson részt vevők beszámolója szerint látványosan kellemetlenül érezte magát az ítélethirdetés alatt, jóformán fel se emelte a tekintetét az asztalról...
Frissítés: Kúriai abszurd - Gaudi-Nagy Tamás Fb-bejegyzése: