Az újra szövetséget kötő Együtt és a Párbeszéd sem megy el a Gulyás Márton aktivista által kezdeményezett közös október 23-ai demonstrációra – értesült a Magyar Nemzet. Nem sokkal később Juhász Péter, az Együtt elnöke Facebook-oldalán megerősítette a hírt.
Mint írta: „Reméltük, hogy még változhat a helyzet, és mind a 8 párt jelen lesz egy olyan közös október 23-i ünneplésen, amely fel tudja mutatni a választási reform mögött létrejött együttműködést. Mostanra már biztos, hogy ez nem érhető el, így ez nem az a rendezvény, amit a Közös Ország Mozgalom megcélzott. Egyeztettünk a szervezőkkel is, a Párbeszéddel is, és úgy döntöttünk, hogy a kialakult helyzetben máshogy ünneplünk.”
Az LMP eleve elzárkózott attól, hogy bármilyen közösséget vállaljon Gyurcsány Ferenccel és a régi baloldallal. A közös ünneplést szervező Gulyás Márton korábban arról beszélt, október 23-át követően a polgári engedetlenség eszközeitől sem riadnak vissza, amennyiben nem sikerül elérni az ellenzék által rendre igazságtalannak nevezett választási rendszer megváltoztatását.
(MNO)