Mirkóczki Ádám Farkas Flórián és a Lungo Drom tevékenységére hívta fel a figyelmet ma az Országgyűlésben. A jobbikos politikus hangsúlyozta, hogy korábban Balog Zoltán nem nevezte botrányosnak azt, ami Farkas körül zajlik: több büntetőeljárás van folyamatban ellene, tevékenysége alatt másfél milliárd forint tűnt el a Híd a munka világába programmal kapcsolatban.
Zoom
Ezt mondta Balog a Lungo Drom születésnapi buliján: "Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy "botránymentes" éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök."– Ahhoz, hogy nyomozást indítsanak egy képviselő ellen, fel kell függesszék a mentelmi jogát. Azt tudom javasolni, kérjen tőle bocsánatot – "válaszolta" Mirkóczki Ádámnak Orbán Viktor.
Ám a jobbikos politikus nem kért bocsánatot, hanem pontosított: nem Farkas, hanem a tevékenysége során végrehajtott programok ügyében van eljárás. Utalt arra, a Fidesz megvásárolja a cigányok szavazatát is. Mirkóczki szerint lehet azon vitatkozni, az-e az aggályos, hogy még nem függesztették fel Farkas Flórián mentelmi jogát, vagy az, hogy kiállnak mellette.
– Szerintem nem fair, nem tisztességes eljárás megvádolni egy olyan politikust, aki ellen nem folyik büntetőeljárás. Higgye el, hogy egy cigány embertől is lehet bocsánatot kérni – javasolta Mirkóczki Ádámnak a kormányfő.
A miniszterelnök azzal zárta válaszát, hogy felhívta a Jobbik és a Lungo Drom figyelmét arra, hogy tartsák be a törvényeket, "és akkor nem lesz baj".
(MNO nyomán)