Eredetileg január 23. és 26. között rendezte volna meg az Európa jövője című konferenciát a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a V4-országok részvételével. Ám nagy hullámokat vetett, hogy a nyitónap egyetlen előadója az a pedofilpárti buzi zsidó, Milo Yiannopoulos lett volna, akit a hazai sajtó valamiért, teljesen tévesen, de legalább következetesen szélsőjobboldalinak nevez.
Zoom
A konferencia programját hamarosan levették a honlapról, most pedig egy közleményben számolnak be arról, hogy a rendezvényt májusra halasztják, mert az „pártpolitikai harcok része” lett, és ez ellehetetleníti a „szabad vitát”.
Azt írták: „a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány január végére tervezett Európa jövője című tudományos, szakmai konferenciájának ténye, témái és előadói a közelgő magyarországi országgyűlési választások pártpolitikai harcának, küzdelmeinek része lett. Ez lehetetlenné teszi, hogy a konferencián a különböző vélemények és látásmódok szabad vitája folyjon. Hozzátették: „a közalapítvány úgy határozott, hogy a konferenciát a parlamenti választások utáni időpontra, május végére halasztja, és erről az előadókat értesítette”.
Zoom
Korábban Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője jelezte, hogy Yiannopoulos „nem valószínű”, hogy részt venne a konferencián, mert „a pedofília népszerűsítése nem fér bele” a demokratikus vita kívánatos keretei közé.
(MNO nyomán)
Korábban írtuk: