A kerítés lebontásáról beszélni politikai öngyilkosság, de "megtartása összhangba hozható egy humánus menekültpolitikával" - jelentette ki a szemkilövető a Republikon Intézet kedd esti rendezvényén a Gödör Klubban az Index beszámolója szerint.
Zoom
"A kerítésépítéssel létrejött egy nagyon erős szimbólum. Az emberek fejében ez a biztonság szimbóluma lett, ezzel számolni kell" – kezdte Gyurcsány a migránspolitikával kapcsolatos véleményét.
"Ma azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna. És én nem szeretnék öngyilkos lenni" - magyarázta álláspontját.
Zoom
Lebontás helyett a már meglévő kerítést használni is lehet, "a szabályozott beengedés eszközeként, ha mögötte egy humánus rendszer áll".
Zoom
"A háború elől menekülőket be kell fogadni, bármennyien is legyenek – egyébként sem Magyarországot választják második hazájuknak" – mondta Gyurcsány. Ami a többi menedékkérőt illeti, Magyarországnak szabad mérlegelése van abban, hogy kinek a tudására van szükség, és milyen kihívást enged meg saját kultúrájával szemben.
Zoom
"Lehet-e integrálni úgy, hogy abból a többség is profitáljon, és mikor van az a szint, amikor már a többség ezzel veszít a kultúrájából, erről lehetetlen beszélni" – hazudta, pedig nagyon is lehet: csak meg kell nézni, mi lett a muszlimfertőzött európai országokból...