A Honvédkórházba szállították Hadházy Ákost, miután az LMP lemondott társelnökét Sallai Róbert Benedek bántalmazta – értesült a 168 Óra.
Zoom
Fotók: MTI
Szemtanúk szerint a hat visszalépő egyéni országgyűlési képviselőjelölt fegyelmi eljárása zajlott szombaton az LMP budapesti székházában, amikor az eset történt. Hadházy a visszalépett képviselőjelöltek – akik ellen éppen Sallai R. kezdeményezte az eljárást – védelmében tanúskodott az etikai testület előtt, amikor párttársa dühkitörésének áldozata lett.
Sallai R. először azt mondta, „ezt nem hallgatja tovább”, majd mégsem távozott az ülésről, hanem odament Hadházyhoz, megragadta a két karjánál, és székestül elrántotta. Hadházy a földre zuhant, egy percre eszméletét vesztette, miután beverte a fejét. A fegyelmi bizottság és az az előtt álló politikustársak azonnal mentőt hívtak Hadházyhoz, akit ezután be is szállítottak a Honvédkórházba. Eközben Sallai R. lelépett a helyszínről.
Zoom
A helyszínre rendőrök is kiérkeztek, az ügyben Hadházy Ákos feljelentést tesz, jelenleg azonban még kórházban ápolják.
Már a választás előtt etikai vizsgálat indult egyébként Hadházy ellen is a párton belül, mert az LMP legfőbb döntéshozói testületeinek határozatai ellenére tárgyalt a szocialistákkal. Ezután a párt társelnöke lemondott poszjáról, és kritikákat fogalmazott meg. Hadházy a választás után arról is beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer ezért a kijelentésért egyébként ugyancsak perrel fenyegette meg Hadházyt.
Az LMP tudatta, az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja. Ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben.
(168 - 24.hu)
Frissítés: Sallai azt mondja, Hadházy magát dobta le a földre
Szél: Sallainak mennie kell a pártból
Mint ismeretes, a párt a történtek után azonnal megkezdte a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárást Sallai R. Benedekkel szemben, az Indexhez eljutott információk szerint azonban nem csak ennyi történt, Szél Bernadett, a párt elnöke ugyanis felszólította Sallait, hogy azonnali hatállyal mondjon le a titkári pozíciójáról, mert elfogadhatatlan dolgot tett.
Hozzátette, hogy ezek után minden nappal, amíg pozícióban marad, súlyos károkat okoz a pártnak, valamint hogy a birtokában lévő információk alapján a leköszönő országgyűlési képviselő nemhogy a vezetőség, de a párt tagja sem maradhat.