A termékek ötöde készül csak itthon, az alapanyag külföldi, egy magyar kisvállalkozót pedig már ki is rúgtak, írja Mészáros Lőrinc nemzeti sportruházatgyártó cégéről, a 2Rule-ról a Népszava. Hozzáteszik, hogy három NB I-es futballcsapat, a Haladás, a Puskás Akadémia és Diósgyőr annak ellenére szerződött le a céggel, hogy működő honlapja, informatív Facebook-oldala, és saját központja sincs még.
A múlt év végén egyetlen alkalmazottal és mindössze 5 millió forint törzstőkével összehozott társaság bejelentett címe a szintén Mészáros érdekeltségébe tartozó herceghalmi Talentis Zrt. innovációs központ irodája, de ott még a sportruházati cég nevét sem tüntették fel a bejárat melletti névtáblán a többi, a Talentis égisze alatt működő vállalkozás mellett.
Zoom
A Népszava megpróbálta felkutatni, hogy hol készülnek a mezek. (Kővári Ágnes, a cég kisebbségi tulajdonosa korábban azt mondta, hogy a sportruházatot bérmunkában gyártják majd Kecskeméten, Jászberényben, Gombán és Rakamazon.) Gombán megtalálták azt a helyi kisvállalkozást, ahol a közelmúltig varrták a 2Rule-mezeket, de ennek már vége: az első hétezer mez legyártása után a napokban bontott velük szerződést a cég minőségi problémákra hivatkozva. Jászberényben és Kecskeméten nem lelték a vállakozás nyomát, Rakamazon titoktartásra hivatkozva nem nyilatkoztak. Ami az alapanyagokat illeti, a sportmezek lélegző poliészterből készülnek, a lap forrásai szerint ez Szlovéniából vagy Távol-Keletről származik.
Kővári Ágnes pénteken már úgy nyilatkozott, hogy valójában a termékeknek mindössze ötöde készül Magyarországon, ráadásul az is külföldi alapanyagból. Az ügyfelek száma viszont folyamatosan nő, a Vasas és a Vívószövetség is a 2Rule-t választotta.
(Index)
A Mészáros-akadémia a minap már bemutatta a "hazai tervezésű és egészen egyedi kivitelezésű" új szerelésüket: